Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Alegeri repetate la Bubuieci. Șase…

Alegeri repetate la Bubuieci. Șase candidați pentru funcția de primar

Sursa foto: IPN

În comuna Bubuieci, municipiul Chișinău au loc alegeri repetate la funcția de primar al localității, după ce rezultatele scrutinului din 5 noiembrie 2023 au fost anulate, iar primarul ales a fost scos din cursa electorală.

Este vorba despre Leonid Umaneţ, candidatul partidului Mişcarea Alternativa Naţională (MAN), care a obținut 50.75% din sufragii în turul doi de scrutin al alegerilor locale generale din 5 noiembrie.

El nu va mai avea dreptul să participe la alegeri, după ce Curtea de Apel a emis o decizie, menținută prin încheierea Curții Supreme de Justiție din 22 decembrie 2023, prin care s-a stabilit caracterul ilegal al actului administrativ de înregistrare a lui Leonid Umaneț în cursa electorală, în lipsa unui act care să dovedească că a absolvit programul de studii medii de cultură generală.

Scrutinul de duminică, 11 februarie, se va considera valabil indiferent de numărul alegătorilor care participă la votare, informează Comisia Electorală Centrală.

În buletinul de vot sunt înscriși 6 concurenți electorali:

–          Grinco Victor din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova,

–          Percemlî Alexei din partea Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”,

–          Moraru Igor din partea Partidului Liberal,

–          Purteanu Lilia din partea Partidului Politic „Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei,

–          Mocan Gheorghii din partea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova

–          Dodi Alun din partea Partidului Politic „Partidul Schimbării”.

În localitate sunt deschise 4 secții de votare, iar la urnele de vot sunt așteptați 7 957 de alegători. Pentru aceștia au fost tipărite 7 957 buletine de vot (7 298 în limba română și 659 în limba rusă), arată datele CEC.

Candidatul pentru funcția de primar se va considera ales dacă va întruni mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate ale alegătorilor care s-au prezentat la urnele de vot.