Principală  —  IMPORTANTE   —   Podoleak, despre numirea fostului secretar…

Podoleak, despre numirea fostului secretar al Securității în funcția de ambasador: „O dovadă că statutul R. Moldova este important pentru noi”

Numirea fostului secretar al Securității Ucrainei, Alexei Danilov, în funcția de ambasador la Chișinău indică creșterea statutului și importanței regiunii. Consilierul prezidențial de la Kiev, Mihailo Podoleak, este de părere că Alexei Danilov este omul potrivit pentru R. Moldova, în condițiile în care cunoaște foarte bine practicile Rusiei și riscurile la care poate fi expusă țara, a declarat Podoleak în cadrul emisiunii „Новая неделя ” de la TV8. 

„Acesta nu este un exil onorific, ci o creștere a statutului și a importanței regiunii. Înțelegem că Rusia este și va continua să desfășoare mult mai multe încercări de destabilizare a situației prin partidele pro-ruse, autonomia găgăuză și enclava transnistreană. Acestea sunt campanii constante de propagandă. Danilov este o persoană cu experiență în ceea ce privește înțelegerea acestor riscuri, ce este Rusia, ce tehnologii folosește. Pentru că au fost folosite și în Ucraina. 

Pentru mine, numirea lui Danilov este o dovadă clară că statutul R. Moldova este extrem de important pentru noi. Dacă Rusia se extinde în Ucraina prin război, în Moldova face la fel, dar cu metode diferite. Informațional, politic, revoluționar, cultural”, a spus Podoleak în ediția de luni, 8 aprilie, a emisiunii „Новая неделя ” de la TV8. 

Mihailo Podoleak a comentat și presupusele atacuri cu dronă din stânga Nistrului, pentru care separatiștii au învinuit Ucraina. În context, a subliniat că Ucraina nu are niciun interes să deschidă un al doilea front. 

Potrivit lui Podoleak, la mijloc sunt doar provocări puse la cale de Federația Rusă. 

Președintele ucrainean Volodîmîr Zelenski a aprobat la 29 martie, numirea fostului secretar al Consiliului de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, Alexei Danilov, în funcția de ambasador în R. Moldova. Decretul a fost semnat în contextul în care mandatul lui Marko Șevcenko în calitate de Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ucrainei în R. Moldova s-a încheiat în decembrie 2023.