Principală  —  Ştiri   —   O vinărie din R. Moldova…

O vinărie din R. Moldova va primi în gestiune peste 600 de hectare de teren de la Agenția Proprietății Publice

Imagine-simbol

Combinatului de Vinuri „Cricova” îi vor fi transferate în gestiune o suprafață de 672,4 hectare de teren, anunță Agenția Proprietății Publice (APP) într-un comunicat emis. Acest fapt va dubla teritoriul de plantații al vinăriei.

Pe aceste terenuri vor fi plantate soiuri autohtone de struguri și „vor crea un ansamblu peisagistic impresionant în suburbiile capitalei, contribuind la atractivitatea turistică a regiunii”, se arată în comunicat.

Recunoscând nevoia stringentă a Combinatului de a avea acces la struguri de cea mai bună calitate, Agenția Proprietății Publice a văzut această transmitere ca pe o soluție strategică. Noua extindere nu numai că va dubla teritoriul de plantații al Cricova, care le moment constituie 630 Ha, dar va oferi și un avantaj competitiv în promovarea vinurilor moldovenești pe piața europeană”, menționează APP.

Combinatul de Vinuri „Cricova” S.A. a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri, în 2022, de anul 20% și o majorare a profitului cu peste 50%, în anul 2023. Această vinărie, cu produsele ei de excepție, a făcut faimă țării în întreaga lume.

Teritoriul preluat de către Combinat a aparținut anterior Î.S. „Stațiunea Didactico-Experimentală Stăuceni”.

Potrivit APP, statul deține peste 20 de mii de hecrare de terenuri cu potențial de exploatare, dar sunt lăsate părăginite.