Principală  —  Ştiri  —  Social   —   O ambulanță nu ar fi…

O ambulanță nu ar fi reușit să ajungă pentru a acorda ajutor unui bărbat cu probleme cardiace la vama Leușeni. Motivul invocat de Poliție

Imagine-simbol

Un bărbat cu probleme cardiace a solicitat ambulanța la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița, vineri, 16 februarie. Salvarea ar fi rămas blocată la aproape un km distanță, „din cauza unităților de tehnică care au blocat accesul”, anunță Poliția, care s-a autosesizat, urmând să fie pornit un proces penal.

Bărbatul a fost dus de polițiști și asistenții medicali până la ambulanța blocată”, se arată în comunicatul Poliției.

Potrivit oamenilor legii, producători de cereale agricole, „cu nepăsare au abandonat tehnica agricolă pe traseul Leușeni, blocând astfel orice cale de acces”. Pe caz va fi intentat un proces penal „pentru îngrădirea accesului serviciului medical la acordarea ajutorului unei persoane care a solicitat acest lucru”.

A cincea zi consecutiv, fermierii din raioanele Hâncești, Leova, Căușeni, Nisporeni, Ungheni și Criuleni protestează cu tehnică agricolă la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița, drumul de acces fiind blocat temporar.

Poliția condamnă: „Sunt regretabile acțiunile unor producători de cereale agricole, care cu nepăsare au abandonat tehnica agricolă pe traseul Leușeni, blocând astfel orice cale de acces. (…) Amintim repetat persoanelor care de mai multe zile perturbează traficul pe acest traseu, prejudiciind activitățile cotidiene și cele economice ale cetățenilor că, acțiunile lor nu trebuie să afecteze dreptul persoanelor la libera circulație, dar mai ales la sănătate”.