Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Maia Sandu, despre candidatul PAS…

Maia Sandu, despre candidatul PAS la funcția de primar în Găuzeni, retras din cursă după ce ZdG a scris despre trecutul său de blogger afiliat lui Plahotniuc: „Este o eroare a echipei”

Președinta Maia Sandu susține că înaintarea lui Dionisie Rusu, fost membru al Partidului Democrat din Moldova (PDM), la funcția de primar în satul Găuzeni pentru alegerile locale generale a fost o „eroare regretabilă a echipei”. Declarația a fost făcută miercuri, 1 noiembrie, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Șefa statului a afirmat că nu cunoștea despre faptul că Rusu a fost membru PDM și că acesta disemina activ în trecut informații denigratoare despre ea și despre PAS.

„Am aflat din presă despre acest caz și este, evident, un caz regretabil. Este o eroare a echipei care s-a ocupat de promovarea candidaților, de selectarea oamenilor care să poată să conducă o localitate și să promoveze interesele localității. Este o eroare regretabilă. […] Oamenii mincinoși nu au cum a fi potriviți pentru a conduce o localitate sau alta”, a afirmat șefa statului.

Dionisie Rusu, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la funcția de primar în satul Găuzeni, raionul Șoldănești, despre care ZdG a scris recent că a fost membru și promotor activ al Partidului Democrat din Moldova (PDM), publicând, pe de o parte, mesaje de laudă la adresa PDM și a liderului acestuia – Vladimir Plahotniuc , iar pe de altă parte – fake newsuri și mesaje denigratoare despre PAS și Maia Sandu pe mai multe platforme online, a fost retras din cursa electorală. De asemenea, la scurt timp de la publicarea investigației ZdG, Rusu a înlăturat toate articolele la care făcea referire Ziarul de Gardă.

Comunicatoarea PAS, Adriana Vlas, a declarat pentru Ziarul de Gardă că Rusu a fost retras din lista de candidați.

„Domnul Rusu a fost retras din lista de candidați la primărie. Cererea de retragere a fost expediată la Consiliul Electoral de Circumscripţie Electorală”, a menționat Adriana Vlas, comunicatoarea PAS.