Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   LIVE/ Igor Borș, co-proprietarul Vento:…

LIVE Igor Borș, co-proprietarul Vento: „Vladimir Plahotniuc mi-a zis că Viorel Morari stă în spatele atacului asupra rețelei de benzinării”

Unul din co-proprietarii rețelei de benzinării „Vento” organizează o conferință de presă în care anunță mai multe detalii despre dosarul care a fost fabricat în privința sa i în urma căruia a stat un an în arest.

Evenimentul vine la două zile după ce Procuratura Generală l-a inculpat pe Viorel Morari, șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție într-un nou dosar în care este acuzat de „exces de putere”, „fals în acte publice”, „reținerea sau arestarea ilegală” și „tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate” acțiuni comise în privința co-proprietarilor rețelei de benzinării „VENTO”. 

Avocatul Victor Munteanu a făcut o radiografie a dosarului deschis încă în martie 2018 și care ulterior, peste 2 ani a fost declarat unul de persecuție politică. Munteanu a declarat că este vorba despre un dosar abuziv și că una din motivele fărădelegile acuzatorilor țin de presupuse legături dintre compania Vento și Veaceslav Platon.

„Nu este o răzbunare a Procuraturii Generale față de anumite persoane, dar este un act de finalitate a înfăptuirii justiției. Nu se face doar dreptate în privința persoanelor care au avut de suferit, dar și față de persoanele responsabile de pornirea acestui caz demonstrat abuziv și care urmează să fie un exemplu prin care să nu se lase ca impunitatea să domine justiția din Republica Moldova”, a declarat avocatul Victor Munteanu.

Co-proprietarul rețelei, Igor Borș spune că s-a încercat un atac raider asupra companiei și că în spatele acestuia ar fi fost Viorel Morari care a legat dosarul de o presupusă legătură dintre Borș și Veaceslav Platon. Omul de afaceri spune că după ce a ieșit din închisoare a discutat la subiect cu Vladimir Plahotniuc.

”Cine credeți că a dorit să vă ia acest business?, m-a întrebat Plahotniuc după ce se discuta în societate că în spatele atacului s-ar fi aflat oameni apropiați de PDM. Eu i-am răspuns că nu știu cine are nevoie de asta, dar știu sigur că asta știe acel om care v-a spus despre legătura dintre mine și Platon. El mi-a zis direct că acesta este Viorel Morari, lucru care m-a surprins pentru că astfel de oameni nu spun direct așa ceva”, a declarat Igor Borș.