Principală  —  IMPORTANTE   —   La începutul lunii decembrie, diaspora…

La începutul lunii decembrie, diaspora din America de Nord se adună pentru o nouă ediție a Convenției Moldo-Americane

În perioada 3-5 decembrie 2021, în Statele Unite ale Americii va avea loc cea de-a șaptea ediției a Convenției Moldo-Americane, unul dintre cele mai mari și mai importante evenimente legate de Moldova din America de Nord.

În acest an, evenimentul se va desfășura în Las Vegas, cu prezența fizică, iar organizatorii spun că „va reuni cele mai strălucite minți și cele mai entuziaste inimi ale diasporei din America de Nord” – membri activi, lideri de asociații, oameni de afaceri, lideri de opinie, precum și oaspeți din R. Moldova.

Convenția Moldo-Americană este o platformă publică de dialog și comunicare, care pledează pentru extinderea conexiunilor economice, culturale și politice între America de Nord și R. Moldova.

Evenimentul este non-guvernamental și non-partinic, organizat si sponsorizat exclusiv de către voluntarii diasporei din America de Nord.

Anual, MAC este găzduită în diferite orașe din America de Nord și fiecare ediție se concentrează pe mai multe teme relevante pentru necesitățile în continuă schimbare ale comunității și evoluțiile din R. Moldova.

Obiectivul de bază al Convenției Moldo-Americane, spun organizatorii, este de a construi o comunitate puternică și unită, capabilă să îmbunătățească viața moldovenilor din America de Nord și să ajute, în același timp, oamenii din Moldova.