Principală  —  Blog  —  Arta de gardă   —   Ion Druță va fi înmormântat…

Ion Druță va fi înmormântat lângă Lumânarea Recunoștinței

Testamentul lui Ion Druță va fi îndeplinit, trupul neînsuflețit al scriitorului urmează să fie adus luni la Soroca, pentru a fi înhumat lângă Lumânarea Recunoștinței, după cum i-a și fost dorința.

Mai întâi sicriul va fi depus la Teatrul Național “Mihai Eminescu” din Chișinău, de la 10:00 la 12:00, ca de la scriitor să-și ia rămas bun toți cei care l-au cunoscut sau i-au admirat creația. După aceasta cortegiul funerar îl va aduce pe Ion Druță pe ultimul drum la Soroca, scrie Observatorul de Nord..

Lumânarea Recunoștinței este un monument înălțat în 2004 la Soroca, în urma unei inițiative a scriitorului Ion Druță. Este amplasată pe un versant între fluviul Nistru și râpa lui Bechir. „Lumanarea Recunostintei” este inspirată din balada populară ,,Mioriţa” – opera de vârf a creaţiei populare românești, Monumentul are formă de lumânare cu înălţimea de 29,5 m, iar în timpul nopţilor cu clar de lună, când se aprinde ,,candela”, lumina ei se vede la o distanță de 40-50 km. 

În 2014, Ion Druţă a fost în vizită la Soroca, trecând și pe la „Lumânarea Recunoştinţei”. 

Ultima dorință a regretatului Ion Druță a fost să fie înmormântat în liniște și modestie, la Soroca, lângă Lumânarea Recunoștinței.