Principală  —  IMPORTANTE   —   În timp ce în Ucraina…

În timp ce în Ucraina soldații ruși mor în „operațiunea specială” a lui Putin, iar zeci de civili se ascund de bombe în subsoluri, la Moscova și Sankt Petersburg au loc concerte: Rușii sărbătoresc „Ziua reunificării Crimeei cu Rusia”. Putin a urcat pe scenă – VIDEO

Pe 18 martie, rușii sărbătoresc „Ziua reunificării Crimeei cu Rusia”. Cu această ocazie, locuitorii multor orașe ale Rusiei participă la concerte, iar în Crimeea este declarată zi liberă pentru bugetari.

Locuitorii din Sankt Petersburg participă la un concert denumit „Za Россию!” (Pentru Rusia). „Vor ieși pe scenă Valeria, Buinov, Zara și formația Marsilia”, scrie fontanka.ru. Între timp, bugetarii din Moscova participă la concertul „Крымская весна” (Primăvara din Crimeea), transmite NEXTA.

UPDATE 15:24 Președintele rus Vladimir Putin a apărut cu un discurs pe scena de la concertul organizat la Lujniki.

Anterior, Ministeru rus al Apărării a explicat ce înseamnă literele “V” și “Z”, inscripționate pe echipamentul militar rusesc în conflictul din Ucraina. Astfel, litera “Z” ar însemna apelul „Pentru victorie” („Za pobedu”).

Anexarea de către Rusia în 2014 a peninsulei ucrainene Crimeea a fost urmată de un conflict armat cu separatişti proruşi în estul Ucrainei, care continuă şi în prezent în pofida numeroaselor armistiţii, soldat cu aproape 13.000 de morţi, conform cifrelor ONU.

Pe 24 februarie Rusia a invadat Ucraina. Potrivit Rusiei, acest război, pe care Kremlinul îl numește „operațiune militară specială„ are drept scop „denazificarea” Ucrainei. Este a 23-a zi de război, iar potrivit datelor autorităților Ucrainene, Rusia ar fi pierdut până în prezent 14.200 de militari.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina