Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Guvernul a alocat peste 21…

Guvernul a alocat peste 21 de milioane de lei pentru procurarea echipamentelor de protecție în cadrul scrutinului prezidențial

Guvernul a alocat peste 21 de milioane de lei pentru procurarea echipamentelor de protecție privind combatarea răspândirii infecției COVID-19 în cadrul alegerilor prezidențiale ce se vor desfășura la data de 1 noiembrie.

Mijloacele financiare vor fi alocate din Fondul de rezervă al Guvernului.

Astfel, peste 20 de milioane de lei vor fi alocate Comisiei Electorale Centrale pentru procurarea echipamentelor necesare, dar și dotarea secțiilor de votare în cadrul alegerilor prezidențiale din toamnă, iar peste un milion de lei vor fi alocați pentru Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

În conformitate cu hotărârea CNESP din 12 august 2020 este necesară dotarea sediilor și personalului organelor electorale, inclusiv de peste hotarele țării, cu echipamente de protecție – măști, mănuși, viziere, costume de protecție, soluții dezinfectamte, termometre ș.a. Lista bunurilor care urmează a fi achiziționate a fost elaborată de către CEC, în baza semnificațiilor bunurilor și cerințelor sanitare, dar și coordonată cu ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale”, a declarat ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța.

De marți, 25 august, a început perioada electorală pentru alegerile prezidențiale din această toamnă.

Autoritățile au elaborat proiectul Instrucțiunii cu privire la măsurile de prevenire a infecției COVID-19 în perioada electorală. Astfel, alegătorii vor merge la urnele de vot într-un număr limitat, doar cu echipament de protecție (măști, mănuși etc.) și cu pixurile personale.