Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Grecia va deschide un sediu…

Grecia va deschide un sediu al Ambasadei la Chișinău

Sursa foto: Andrei Popov / Facebook

Grecia a notificat oficial despre decizia de a deschide la Chișinău o Ambasadă. Anunțul a fost făcut de către Ambasadorul R. Moldova în Grecia, Andrei Popov.

„Am avut astăzi o discuție foarte bună cu Konstantinos Fragogiannis, viceministrul elen de Externe pentru cooperarea economică cu care am făcut un follow up punctual asupra mai multor subiecte convenite în cadrul ședinței din luna mai a comisiei interguvernamentale mixte”, menționează Andrei Popov.

În cadrul întrevederii, diplomatul a „mulțumit pentru decizia autorităților elene de a deschide la Chișinău o Ambasadă, pas care cu certitudine va contribui la avansarea parteneriatului bilateral”.

Totodată, potrivit lui Popovici, următoarea țintă este reluarea zborurilor directe dintre Chișinău și Atena.

Potrivit site-ului Ministerului Afacerilor de Externe și a Integrării Europene, relaţiile diplomatice între R. Moldova şi Republica Elenă au fost stabilite la 27 martie 1992. Deocamdată, sediul Ambasadei R. Moldova se află la București, România.

R. Moldova a stabilit relaţii diplomatice cu Grecia pe data de 27 martie 1992, ziua în care a fost semnat Acordul privind stabilirea relaţiilor diplomatice între R. Moldova şi Republica Elenă. Ambasada R. Moldova a fost deschisă în Grecia, în or. Atena, în anul 2003.

Potrivit estimărilor MAEIE, Grecia se află printre cele mai numeroase diaspore moldovenești, întrunind circa 20-30 de mii de cetățeni din R. Moldova.