Principală  —  Ştiri   —   VIDEO/ Gesturile emoționante ale diasporei:…

VIDEO Gesturile emoționante ale diasporei: Cu plăcinte la secția de la Haga, voluntari pentru ordine la Mestre și medici veniți din tură să voteze la Parma

Moldovenii din diaspora s-au mobilizat în număr mare încă de la primele ore ale dimineții pentru a merge să voteze. Mai mult, pentru a-și susține conaționalii, unii au venit cu plăcinte la secția de votare, așa cum s-a întâmplat la Haga, alții – au convenit să ofere ajutor în menținerea ordinii pe lângă secția de vot la Mestre, Italia, iar medicii voluntari la Crucea Roșie de la Parma au venit, din nou, direct din tura de moapte ca să voteze.

Voluntarii de la Crucea Roșie, la secția de votare de la Parma, Italia

Duminică, 15 noiembrie, are loc al doilea tur al scrutinului prezidențial. Votarea începe la ora 7:00 și se încheie la ora 21:00. Pentru scrutinul prezidențial din 15 noiembrie 2020, au fost constituite, în total, 2 143 de secții de votare.

Cetățenii R. Moldova își vor alege astăzi președintele dintre doi candidați care au obținut cele mai multe voturi în primul tur: Maia Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate și Igor Dodon, candidat independent, susținut de Partidul Socialiștilor din R. Moldova. Spre deosebire de primul tur, când a fost necesară prezența a cel puțin ⅓ din alegătorii înscriși în listele electorale, în turul doi de scrutin, alegerile se vor declara valabile, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri.