Principală  —  Blog  —  Gastronomie   —   GASTRONOMIE/ Bezele aromate din mere…

GASTRONOMIE Bezele aromate din mere și mentă

INGREDIENTE PENTRU SIROP:

80 de g de ceai de mentă
220 de g de zahăr
8 g de agar-agar (gelatină)
200 de g de piure de mere
50 de g de glucoză (sau înlocuim cu zahăr)

INGREDIENTE PENTRU BEZEA:

60 de g de albușuri
50 de g de zahăr
1 lingură de suc de lămâie

METODA DE PREPARARE:

Mai întâi de toate infuzăm ceaiul de mentă. Punem frunzele de mentă proaspătă în 150 de ml de apă fierbinte și le lăsăm pentru 30 de minute.

Apoi pregătim siropul. Punem la foc 80 de g de ceai de mentă, amestecăm cu 220 de g de zahăr, adăugăm agar-agar-ul sau gelatina, piureul de mere și glucoza (sau ne limităm la zahărul adăugat mai devreme). Toate aceste ingrediente trebuie să le lăsăm pe foc până la fierbere. Temperatura de fierbere trebuie să atingă 106 °C, datorită zahărului adăugat. Dacă nu avem un termometru special, lăsăm conținutul să fiarbă vreo 2-3 minute.

Între timp, batem albușurile împreună cu sucul de lămâie și 50 de g de zahăr. Când albușurile sunt bine bătute, adăugăm siropul fierbinte și mai batem 1-2 minute.

Este foarte important să nu oprim mixerul atunci când adăugăm siropul. Iar când îl turnăm peste albușuri, vă recomand să o faceți lent și, de dorit, pe peretele bolului.

Îndată ce e gata, punem într-un săcușor pentru patiserie și modelăm bezelele. Ulterior, le lăsăm să se prindă timp de 5-6 ore.

La final, eu am glazurat bezelele mele cu ciocolată topită la o baie de aburi. Deși acestea pot fi servite și fără ciocolată.

Să aveți poftă!