Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   DOC/ Klimenko, privat de dreptul…

DOC Klimenko, privat de dreptul de a urca la volan pentru o încălcare comisă în ziua în care Tauber și Apostolova au fost reținute

Consilierul municipal al fracțiunii partidului „Șor”, Valerii Klimenko, ete obligat de instanță să achite amendă în mărime de 20 de mii de lei, fiind privat, pentru o perioadă de șase luni, să conducă mijloace de transport. Decizia instanței este motivată prin faptul că Klimenco a încălcat Regulamentul circulației rutiere în ziua în care două deputate ale partidului „Șor” au fost reținute.

Potrivit hotărârii luată de magistrații de la Judecătoria Orhei, la data de 16 septembrie 2019, atunci când deputatele partidului „Șor” Marina Tauber și Reghina Apostolova au fost lipsite de imunitate parlamentară, fiind ulterior reținute, consilierul Valerii Klimenko nu a îndeplinit indicațiile legale, date de agentul de circulație de a opri vehiculul, continuând deplasarea, ignorând astfel prevederile Regulamentului circulației rutiere.

Automobilul lui Klimenko, de model Volkswagen Polo, este surprins și în imaginile video din momentul reținerii celor două deputate la Orhei. Consilierul municipal nu s-a prezentat la ședința instanței de judecată.

Hotărârea luată de Judecătoria Orhei este cu drept de recurs la Curtea de Apel.

Foto: orheitv.md