Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Crizantema de Argint revine la…

Crizantema de Argint revine la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”

Festivalul-concurs de creație și interpretare a romanței românești „Crizantema de Argint” revine cu o nouă ediție pentru a bucura inimile melomanilor cu cele mai frumoase romanțe din întreg spațiul românesc. Artiști consacrați și tineri talentați vă dau întâlnire pe data de 23, 24 și 25 februarie, la ora 18:00, în sala mare a Filarmonicii Naționale, alături de Orchestra de Muzică Populară „Folclor”, dirijată de Maestrul Petre Neamțu.

Aflată la cea de-a XXII-a ediție, în acest an festivalul poartă și un nume dedicat Centenarului Marii Uniri – „Romanța ne unește”. Amintim că intrarea este liberă pentru primele două seri ale festivalului!

Programul festivalului:

23 februarie 2018, Sala Mare, ora 18:00 – INTRARE LIBERĂ

Recital de romanțe cu: Tatiana Jacot, Mariana Cepraga, Diana Văluță, George Cojocărescu (Bacău/România)

Concurs la Secțiunea Creație;

24 februarie 2018, Sala Mare, ora 18:00 – INTRARE LIBERĂ

Concurs la Secțiunea Interpretare;

25 februarie 2018, Sala Mare, ora 18:00

GALA LAUREAȚILOR

Invitați în recital: Matilda Pascal-Cojocărița și Ștefan Cigu (Bistrița/România), Alina Mavrodin-Vasiliu (Târgoviște/România), Vladimir Samsonov (Sankt-Petersburg/Rusia), Mihail Muntean, Silvia Goncear.

Festivalul a fost lansat în 1992 după modelul și cu susținerea Festivalului Crizantema de Aur din Târgoviște, România. Ultima ediţie – a XX-a, a avut loc în anul 2012, întrerupt ulterior și reluat anul  trecut în 2017. Astfel, în perioada  3-5 octombrie 2017, la Filarmonica Națională  Chișinău s-a desfășurat Festivalul-Concurs de Creație și Interpretare a Romanței “Crizantema de Argint”, ediția a XXI-a.

Scopul concursului este de a pune în valoare şi de a lansa cele mai reprezentative talente în genul romanţei, evidenţiate prin calităţi de excepţie ale vocii, virtuţi interpretative, muzicalitate şi cunoaştere a genului. După desfășurarea cu succes a acestei ediții reluate după mulți ani de întrerupere,  s-a hotărât ca desfășurarea edițiilor ulterioare să  aibă loc așa precum a fost conceput inițial în luna februarie a fiecărui an.

Vă așteptăm cu drag să petrecem luna Dragostei în pași de Romanță!