Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Conducerea IP Sîngerei, suspendată din…

Conducerea IP Sîngerei, suspendată din funcție după un accident rutier în care au fost implicați doi inspectori de patrulare

Imagine simbol

Conducerea Inspectoratului de Poliție (IP) Sîngerei a fost suspendată din funcție pe durata anchetei unui accident rutier care a avut loc de Ziua Poliției, cu implicarea a doi inspectori de patrulare ai IP Sângerei, pe care ar fi încercat să îl „tăinuiască”. Informația a fost confirmată de reprezentanții Poliției.

Consiliul Raional (CR) Sangerei a înaintat către Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Procuratura Generală (PG) și Serviciul de Informații și Securitate (SIS) un demers prin care solicită „inițierea unei anchete de serviciu sau deschiderea unui dosar penal pentru tăinuirea de către comisarul interimar al raionului Sîngerei, Banaru Mihail și inspectorul Petrov Vasile a accidentului rutier grav,  produs de Ziua Politiei, cu implicarea a doi colaboratori de patrulare a IP Sîngerei”. Potrivit acestui demers, s-a încercat ascunderea probelor.

Contactată de ZdG, Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol a Inspectoratului General de Poliție (IGP) ne-a confirmat că de Ziua Poliției a avut loc un accident în raionul Sîngerei cu implicarea a doi polițiști și că a fost inițiată o anchetă în acest sens. Tot ea ne-a declarat că pe durata anchetei, Conducerea Inspectoratului de Poliție (IP) Sîngerei a fost suspendată din funcție, pentru a nu exista imixtiuni în cadrul anchetei. ”Șefului IGP, Viorel Cernăuțeanu nu i s-a raportat imediat despre acest accident. Dl. Cernăuțeanu a aflat despre acest accident din surse operative ale IP la un interval de trei ore”, a concretizat Diana Fetco.

Banaru Mihail a fost numit șef interimar al IP Sîngerei a IGP la data de 18 octombrie 2021, anterior ocupând funcția de ofițer operativ al IP Sîngerei din 4 iulie 2019. Conform Declarației de avere, Banaru a ridicat în 2021, un salariu de 117 356 de lei, ceea ce constituie un salariu lunar de 9 779 de lei.