Principală  —  IMPORTANTE   —   Pe 11 iulie va avea…

Pe 11 iulie va avea loc un referendum local pentru demiterea primarului despre care anterior ZdG a scris că a convins un antreprenor care executa lucrări de asfaltare să construiască o porțiune de drum care trece prin fața porții sale

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit, pentru data de 11 iulie curent, desfășurarea referendumului local în satul Dancu, raionul Hâncești. Plebiscitul a fost iniţiat de către un grup de cetăţeni pentru revocarea primarului din localitate, despre care anterior ZdG a scris că a convins antreprenorul care executa lucrările de asfaltare în localitate pe care o conduce să construiască o porțiune de drum care trece prin fața porții sale și se termină la casa vecină, chiar dacă Consiliul Local decidea, în două rânduri, altceva.

Totodată, CEC a aprobat Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare şi desfășurare a referendumului local privind revocarea primarului și a constituit circumscripția electorală sătească Dancu.

În conformitate cu prevederile legislaţiei electorale, autorităţile satului Dancu, raionul Hâncești şi partidele reprezentate în Parlament vor înainta candidaturile lor în componenţa Consiliului electoral al circumscripţiei electorale comunale Dancu, iar primăria din localitate va asigura întocmirea listelor electorale de bază pentru desfăşurarea plebiscitului.

Ziarul de Gardă a scris despre faptul că programul „Drumuri bune pentru Moldova”, redenumit în 2020 de către socialiști în „Drumuri bune pentru toți” s-a transformat, într-o localitate din raionul Hîncești, în „Drumuri bune pentru primar”.

Primarul localității Dancu, raionul Hâncești, Vladimir Pretuleac, a convins antreprenorul care executa lucrările să construiască o porțiune de drum care trece prin fața porții sale și se termină la casa vecină, chiar dacă Consiliul Local decidea, în două rânduri, altceva. Ca să ajungă asfalt până la poarta primarului, localnicii acuză că s-a renunțat la construcția altor segmente de drum, mai importante, fiind scurtat inclusiv drumul de acces spre cimitir, reparat și el în cadrul programului.

Ca să ajungă asfalt până la poarta primarului, localnicii acuzau că s-a renunțat la construcția altor segmente de drum, mai importante, fiind scurtat inclusiv drumul de acces spre cimitir, reparat și el în cadrul programului. Primarul recunoștea că el a fost cel care a întocmit și semnat schema prin care indica reparația drumului din fața casei sale, dar avea și argumente în acest sens: „La primar vine și președintele țării, iată a fost Igor Nicolaevici…. Totuși, și eu am mașină, și plătesc impozite”, se apăra primarul. Vladimir Pretuleac este primar al comunei Dancu din anul 2007, când a fost ales pe listele Alianței Moldova Noastră. În 2011, 2015 și 2019 a câștigat mandatele de primar, reprezentând Partidul Democrat din Moldova.

În martie 2021, Procuratura raionului Hâncești a pornit o cauză penală pe faptul abuzului de serviciu comis pe parcursul anului 2020 de către conducerea Primăriei Dancu, raionul Hâncești, în procesul de reparație a drumului spre casa primarului, fapt făcut public de ZdG la început de noiembrie 2020. 

VIDEO/ „Drumuri bune” pentru primar

Dosar penal după ce ZdG a dezvăluit cum primarul unui sat din Hâncești și-a făcut drum până la poarta casei din banii destinați proiectului „Drumuri bune pentru toți”