Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Numărul la care pot apela…

Numărul la care pot apela cetățenii pentru a primi informații despre lemnele de foc sau să denunțe tăierile ilicite de lemn

Guvernul anunță că de miercuri, 7 septembrie, oamenii pot suna la linia verde guvernamentală 080010101 pentru a se informa despre procedurile de achiziționare a lemnului, inclusiv prețuri, contacte ale întreprinderilor silvice și ocoalelor silvice, precum și stocurile disponibile. De asemenea, cetățenii vor putea folosi linia verde pentru a denunța tăierile ilicite de lemn sau alte nereguli observate în distribuirea lemnelor. 

Numărul de telefon 080010101 va fi disponibil de luni până vineri, în intervalul orelor 09:00-20:00.

„Guvernul îndeamnă oamenii să utilizeze linia verde ca sursă oficială de informații pentru a evita informația falsă sau incorectă. Noul centru de apel a fost creat cu suportul Agenției ONU pentru Refugiați și va fi funcțional pe toată perioada rece a anului”, menționează Executivul.

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a decis luni, 5 septembrie, acordarea a 5 metri steri de masă lemnoasă per gospodărie casnică în funcție de stocurile disponibile ale Agenției Moldsilva.