Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Atragerea și utilizarea eficientă a…

Atragerea și utilizarea eficientă a fondurilor europene nerambursabile pentru dezvoltare  – unul dintre subiectele Forumului Economic de la Chișinău: Investiții, Inovare, Integrare Europeană

Forumul Economic de la Chișinău: Investiții, Inovare, Integrare Europeană își desfășoară lucrările în perioada 22-23 februarie.

Printre subiectele dezbătute în cadrul Forumului Economic de la Chișinău sunt: atragerea și utilizarea eficientă a fondurilor europene nerambursabile pentru dezvoltare, explorarea și soluțiile avangardiste pentru evoluția orașelor inteligente, tendințele de vârf și inovații în domeniul tehnologiei informației, strategiile pentru avansarea rurală și a industriei alimentare, proiecte și tehnologii de top în construcții și energie regenerabilă și altele. 

Evenimentul este la cea de-a II-a ediție și are loc cu suportul Clubului de afaceri International Business Society, format în jurul valorilor promovate de Familia Regală a României, în parteneriat cu Agenția de Investiții din Moldova, Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova a Guvernului României, Transylvania Today și a companiilor StarNet și Digital Park.

La eveniment vor participa experți, profesioniști și lideri de opinie din domeniul de afaceri și cel public din România, R. Moldova, Italia, Polonia și alte țări, înalți oficiali de la Chișinău și București, reprezentanți ai mediului academic și ai corpului diplomatic.

În cadrul ceremoniei de deschidere a Forumului Economic de la Chișinău, vor participa președintele Parlamentului R. Moldova, Igor Grosu, prim-ministrul R. Moldova, Dorin Recean, Alteța Sa Regală, Principele Radu al României, Adrian Dupu, Secretar de Stat, Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din Guvernul României, diplomați și reprezentanți guvernamentali, precum și antreprenori din R. Moldova, România, Italia, Polonia, Germania etc.

Claudiu Pădurean; Sursa foto/FB;

Claudiu Pădurean, Președintele Clubului de afaceri International Business Society, a remarcat că Forumul Economic de la Chișinău a fost inspirat și organizat în ideea de a oferi o platformă de comunicare tuturor celor interesați.

Scopul acestei reuniuni este de a facilita dialogul constructiv și schimbul de idei, de a contribui la dezvoltarea de parteneriate viabile, eficiente și durabile, în ideea de a favoriza inovația și progresul” – a spus Claudiu Pădurean.

Pe parcursul lucrărilor Forumului vor avea loc mai multe paneluri de discuții. Aurelia Salicov, vicepreședinta Clubului de afaceri International Business Society, a menționat că „subiectele principale ale Forumului au fost concepute pentru a inspira și a stimula dezvoltarea și colaborarea antreprenorială, urbană și tehnologică”.

Aurelia Salicov; Sursa foto: FB

În condițiile în care lumea este pusă în situația de a face față unor provocări multiple, în special celor legate de mediu, considerăm necesar și extrem de util să fie discutate aspecte ce țin de inovațiile tehnologice în majoritatea domeniilor importante: IT, orașe Smart, industrii, inclusiv cea alimentară, energie regenerabilă și multe altele” – a relatat Aurelia Salicov.

Conform agendei, la 22 februarie, vor avea loc panelurile „R. Moldova – Țară Candidat pentru aderarea în Uniunea Europeană”, „Dezvoltarea parteneriatelor și aprofundarea relațiilor între mediul antreprenorial în contextul economic actual” și „Rolul educației superioare în stimularea inovației și dezvoltării tehnologice”.

La 23 februarie, lucrările Forumului vor continua cu dezbateri pe subiectele „Smart City: inovații și soluții pentru dezvoltarea orașelor inteligente”, „Tendințe și inovații în domeniul tehnologiei informației”, “Dezvoltare comunitară integrată inteligentă” și „Strategii și oportunități pentru promovarea dezvoltării rurale și a industriei agro-alimentare”.

Despre Clubul de afaceri International Business Society: International Business Society (IBS) este o comunitate de afaceri coagulată în jurul Familiei Regale și reunește antreprenori din România, Moldova, Polonia, Italia și Germania. Comunitatea este deschisă și altor oameni de afaceri care împărtășesc înaltele valori morale promovate de Familia Regală a României.

IBS a fost fondată după ce, în 2015, la Cluj, ASR Principele Radu al României a extins o invitație generoasă către antreprenorii din România și Moldova de a se alătura misiunilor economice inițiate de Familia Regală. Astfel, a început o serie de misiuni, conferințe și forumuri economice care au avut loc pe parcursul anilor în diverse țări, inclusiv în Germania, Polonia, Iordania și Slovacia, consolidând astfel o rețea de afaceri etice și responsabile social, oferind un cadru propice pentru colaborare, inovație și dezvoltare sustenabilă. Prin participarea la activitățile IBS, membrii beneficiază de oportunități de networking, schimb de cunoștințe și acces la inițiative economice de prestigiu.