Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Anunț important de la Ambasada…

Anunț important de la Ambasada R. Moldova în Ucraina cu privire la prestarea serviciilor consulare pe teritoriul Ucrainei

Ambasada Republicii Moldova în Ucraina și-a sistat temporar activitatea la Kiev, începând cu 12 martie curent, funcționarul consular va presta serviciile consulare în orașul Cernăuți, strada Russkaya 1 A.

Consulatul Republicii Moldova la Odesa își continuă activitatea în regim obișnuit și poate fi contactat la numărul de telefon: +380 99 242 0835 sau la adresa de email: odesa@mfa.gov.md

Centrul de apel al MAEIE poate fi contactat la numerele de telefon 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau numerele: +373 22 23 20 02,  +373 22 20 10 47, +373 78 22 00 41 (inclusiv din străinătate), sau email: call.center@mfa.gov.md.

Sunt 19 zile de când armata lui Putin a început invazia în Ucraina. Eforturile diplomatice de a pune capăt războiului din Ucraina se intensifică. Negociatorii ucraineni şi ruşi urmează să discute din nou, după ce ambele părţi au citat progrese în cursul weekend-ului. Oficiali americani discută cu omologii europeni şi chinezi în privinţa evenimentelor recente din Ucraina. Violenţele se amplifică, rachetele ruseşti au lovit duminică o bază ucraineană din apropierea graniţei cu Polonia.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.