Principală  —  Ştiri  —  Social   —   ATENȚIE/ Astăzi, 1 iunie, în…

ATENȚIE Astăzi, 1 iunie, în Chișinău NU au loc evenimente dedicate Zilei Copilului. Când și unde vor avea loc acestea

Toate activitățile dedicate Zilei Copilului din capitală au fost amânate pentru data de 2 iunie din motive de securitate luate în contextul Summitului Comunității Politice Europene. Totodată, și în weekend vor fi organizate mai multe activități destinate copiiilor în toate sectoarele capitalei.

„În acest an, cu regret, de 1 iunie nu vom putea organiza evenimente dedicate Zilei Copilului din motive de securitate luate în contextul Summitului european. În schimb, vineri, 2 iunie, Primăria Chișinău organizează un concert în Parcul „Alunelul”, acolo unde va evolua interpreta Iuliana Beregoi. De asemenea, în weekend continuăm să organizăm multe activități, în special culturale, în toate sectoarele Capitalei. Acestea au loc în scuaruri, parcuri și alte spații publice”, a informat anterior primarul capitalei, Ion Ceban.

În celelalte localități din R. Moldova activitățile dedicate Zilei Copiilor nu au fost amânate și au loc conform graficului anunțat de autoritățile publice locale.

R. Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene, care va avea loc astăzi, 1 iunie la Castel Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanță de Chișinău.

Comunitatea Politică Europeană este un for guvernamental paneuropean înființat anul trecut, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, servind drept platformă care întrunește liderii europeni cu scopul a discuta și a identifica soluții pentru cele mai urgente probleme ale Europei, precum securitatea, stabilitatea și reziliența energetică.