Anul trecut Ucraina a exportat mai puțin în Rusia

Exportul de mărfuri din Ucraina în 2017 a crescut cu 19% și a constituit 39,9 miliarde.

Despre aceasta informează Banca Națională a Ucrainei.

Cel mai semnificativ în 2017 au crescut exporturile ucrainene în țările UE – cu 32%. Ca urmare, piața UE a devenit cel mai mare partener comercial al Ucrainei, exportul de mărfuri a căreia a crescut cu 35,4% (în comparație cu 31,9% în 2016). În același timp, în pofida creșterii exporturilor în Rusia, volumul acestora în totalul exporturilor de mărfuri ucrainene s-a redus cu 8,5% (9,1% în 2016).

Importul de mărfuri în Ucraina a crescut în 2017 cu 21% și a constituit 49 de miliarde.

Cel mai mult anul trecut au crescut importurile de mărfuri provenite din țările UE (cu 23%) din contul importului de gaze naturale și produselor industriale, precum și din Rusia (40%) – în special cărbunelui, produselor petroliere și îngrășămintelor.

Sursa: Hromadske

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *