Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Aeroportului Internațional Chișinău are un…

Aeroportului Internațional Chișinău are un nou administrator interimar

Sursa foto: Chisinau International Airport/ Facebook

Sergiu Spoială va fi noul administrator interimar al Aeroportului Internațional Chișinău (AIC). Potrivit unui comunicat al Agenției Proprietății Publice (APP), mandatul acestuia începe de marți, 20 februarie 2024.

„Agenția Proprietății Publice informează că astăzi, 19.02.2024, este ultima zi de mandat a domnului Constantin Vozian în calitate de administrator al Aeroportului Internațional Chișinău, ca urmare a aprobării cererii de demisie depuse la începutul lunii curente.

Concomitent anunțăm că, începând de mâine, 20.02.2024, pentru o perioadă de tranziție, interimatul funcției de administrator al Î.S. „Aeroportul Internațional Chișinău” va fi preluat de către domnul Sergiu Spoială, actual șef al Departamentului administrativ în cadrul întreprinderii”, se arată în anunțul APP.

Sergiu Spoială este actual șef al Departamentului administrativ în cadrul întreprinderii.

Constantin Vozian și-a anunțat demisia din funcția de administrator interimar al Aeroportului marți, 6 februarie, menționând „Orice început are și un sfârșit”. Acesta a invocat mai multe motive „pe cât de banale, pe atât și de complexe” în argumentarea deciziei sale, dar și realizările în funcția de conducere.

Motivele care m-au făcut să decid să îmi depun demisia sunt pe cât de banale, pe atât și de complexe. În calitate de Administrator, 90% din energia și timpul alocat activității este irosit pe respectarea unor proceduri birocratice total nepotrivite unei afaceri, dar mai cu seamă unui obiectiv strategic cum este Aeroportul Internațional Chișinău. Existența unui spectru limitat al atribuțiilor administratorului, obligativitatea de a coordona cu organele de conducere ale întreprinderii a marii majorități a deciziilor, chiar și a multor din ele care valoric nu reprezintă importanță majoră, fac din organul executiv al unei întreprinderi de stat un element care nu are posibilitate să se concentreze pe dezvoltarea durabilă a unei întreprinderi, respectarea formalităților devenind rutina zilnică a unui administrator. Prin asemenea dificultăți de ordin birocratic au trecut și alte aeroporturi din alte țări, fiind posibilă depășirea acestora, lucru care sunt sigur că se va întâmpla și la noi”, a scris Constantin Vozian.