Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   A nins două zile, Chișinăul…

A nins două zile, Chișinăul a fost deszăpezit o lună. Rectificările EXDRUPO la propriul răspuns: „Cheltuielile nu sunt pentru două zile, dar pentru o perioadă de peste o lună”

Colaj ZdG

Chiar dacă responsabililor pentru deszăpezirea municipiului Chișinău le-a luat mai bine de două luni să formuleze un răspuns privind cheltuielile suportate pentru a curăța orașul ca urmare a ninsorii din 8-9 ianuarie curent, aceștia au ținut să-l „corecteze”, venind cu precizări, la scurt timp după ce ZdG a publicat informațiile pe care le-a primit.

„La EXDRUPO, oamenii știu să muncească practic în teren, nu la a scrie răspunsuri pentru presă. Cheltuielile nu sunt pentru două zile, dar pentru o perioadă de peste o lună de zile”, se arată într-un video publicat pe canalul de Telegram al primăriei Chișinău, în care șeful EXDRUPO, cel care a semnat scrisoare ce conținea informațiile, spune că răspunsul este „o eroare tehnică și umană”.

La câteva ore de la publicarea articolului în care Ziarul de Gardă a scris cum a fost „curățat” Chișinăul de 14 milioane de lei, preț plătit de municipalitate pentru două zile de ninsoare, Sergiu Tomiță, șeful EXDRUPO, a rectificat propriul răspuns pentru care a fost nevoie de peste două luni. Deși scrisoarea ce conține informațiile despre deszăpezire, oferite Ziarului de Gardă, poartă semnătura lui Tomiță, acesta spune că „dacă a fost rea intenție din partea cuiva  să formuleze un asemenea răspuns, sigur că vom examina”.

„Am văzut informația că EXDRUPO a cheltuit 14 milioane doar pentru deszăpezirea doar pentru două zile de iarnă. Menționez din start, este o eroare tehnică și umană, oamenii de la Exdrupo nu au experiență să răspundă jurnaliștilor și să formuleze răspunsuri care să nu fie interpretate. Omul responsabil a explicat că, în perioada ianuarie, s-a lucrat inclusiv la eliminarea consecințelor acestor  interferii. Este vorba de o perioadă lungă, de peste o lună de intervenții atât în Chișinău, cât și în suburbiile capitalei. Este vorba despre îndeplinirea  tuturor lucrărilor efectuate de EXDRUPO, dar și remunerarea personalulului și muncitorilor  implicați în aceste activități. Precizez, este vorba despre o eroare tehnică și umană, care nu a formulat în detalii acest răspuns. La EXDRUPO, oamenii știu să muncească practic în teren, nu la a scrie răspunsuri pentru presă. Dacă a fost rea intenție din partea cuiva  să formuleze un asemenea răspuns, sigur că vom examina.  Repet: cheltuielile nu sunt pentru două zile, dar pentru o perioadă de peste o lună de zile, de muncă de 24/24”, spune Tomiță, într-un video publicat pe Telegram de primăria Chișinău.

Chișinăul, „curățat” de 14 milioane de lei. Prețul plătit de municipalitate pentru două zile de ninsoare

Circa 14 milioane de lei, atât a costat „deszăpezirea” capitalei ca urmare a ninsorii din 8-9 ianuarie curent, când a fost emis cod galben privind scăderea temperaturii pentru întreg teritoriul țării. Informația a fost oferită Ziarului de Gardă de Întreprinderea Municipală Regia „EXDRUPO” LA MAI BINE DE DOUĂ LUNI de la expedierea solicitării privind cheltuielile pe care le-a suportat primăria Chișinău pentru deszăpezirea municipiului.