Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   4,2 milioane de lei pentru…

4,2 milioane de lei pentru reconstrucția unui havuz pietonal. Primăria anunță licitație deschisă

În plină criză pandemică, Direcţia Generală Locativ Comunală şi Amenajare din cadrul Primăriei Municipiului Chișinău a anunțat vineri, 3 aprilie, licitație deschisă pentru construcția havuzului pietonal din parcul „La Izvor” din sectorul Sculeni al capitalei. Valoarea estimativă a achiziției se ridică la 4,2 milioane de lei.

Licitația este la etapa clarificări, iar începând cu 17 aprilie, autoritatea contractantă acceptă depunerea ofertelor.

sursa: mtender.gov.md

Totodată, licitația a fost criticată de vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari. Acesta a venit cu o reacție în acest sens pe pagina sa de Facebook.

„Este un dezmăț pe timp de ciumă. Cu așa bani s-ar fi putut procura circa 30 de mii de măști sau căteva mii de teste. Sau… Mă opresc aici. Vă amintesc doar cum prim-ministru Chicu vorbea toata săptămâna că nu sunt bani în buget, iar opoziția zilnic arata cum este posibil de redus cheltuieli, care mai mult decăt așteaptă”, a scris deputatul.

În acest context, primarul capitalei, Ion Ceban, a venit cu o reacție pe pagina sa de socializare, spânând că „parcul „La Izvor” a fost un proiect pe care am pus prioritate în acest an ca să fie reabilitat”, totodată menționând că „dacă va fi nevoie, orice licitație poate fi oprită în orice moment”.

Contactat de Ziarul de Gardă, edilul capitalei nu a răspuns la telefon.