Principală  —  Pamflet   —   Dodon a înroşit Orheiul

Dodon a înroşit Orheiul

274-dodonDe Ziua Tricolorului, drapel naţional al R. Moldova, tânărul membru al PCRM, Igor Dodon, însoţit de un grup de simpatizanţi de-ai săi, s-a deplasat spre Orhei, cu drapele roşii în mâini.

Sursele care ne-au comunicat despre această deplasare roşie nu au putut preciza dacă grupul de oameni a ajuns la Orhei pe jos sau cu automobile parlamentare. Cert e că cei veniţi de la Chişinău, dar şi câţiva localnici, s-au adunat în centrul oraşului, scandând lozinci anti-democrate.

Unii mâncau seminţe de floarea soarelui, pe care, se zice, parlamentarul le-a împărţit „la ceai”. Ionel Ticu, când a terminat de scuipat seminţele, s-a dus la Dodon să ceară de mâncare. Acesta i-a ordonat să mai strige câteva lozinci anti-democratice, promiţându-i că după asta îi va da şi de mâncare. Martori oculari spun că Dodon i-ar fi curăţit de pe reverul hainei câteva coji de răsărită, scuipate de Ionel pe parcursul mitingului. Când a auzit această promisiune, stupidă, în opinia sa, Ionel Ticu s-a retras din ochii lui Dodon şi, din greaşeală sau cu bună ştire, a început să strige „Jos comuniştii!”. Dodon, care nu a înţeles ce se întâmplă cu Ionel, i-a spus unui însoţitor să se ducă repede, să mai ia o punguţă de răsărită şi să i-o dea lui Ionel, cât cei din jur nu i-au preluat mesajul.

Ionel e şmecher. El a prins firul şi a refuzat punga cu răsărită, strigând în continuare „Jos comuniştii”. Însoţitorul lui Dodon nu mai ştia ce să facă, s-a apropiat de şefu’ să-i explice care-i socoteala. „Ionel a fost cu Roşca şi întotdeauna era luat să strige „Jos comuniştii”. El s-a antrenat mai mulţi ani, iar acum, când i se face foame, strigă fără oprire”, i-a spus funcţionarul local lui Dodon. Pentru că era ocupat cu mitingul, având şi un drapel sovietic în mâini, Dodon i-a spus funcţionarului local să-l sune imediat pe Roşca şi să-l roage să-l tempereze pe Ionel.

Sursa Circ în TramVai nu a reuşit să afle ce a urmat, pentru că, între timp, Ionel reuşise să molipsească alţi flămânzi de mesajul „Jos comuniştii”. Toţi şedeau în centrul Orheiului, cu drapele roşii în mâini, răcnind într-un glas „Jos comuniştii”. Într-un moment, pe Dodon începu să-l deranjeze la linguriţă. A luat un pachet de seminţe. Să-şi potolească foamea mai degrabă, cât nu l-a luat şi pe el gura înainte…

Faţa Locului


Publicitate
Publicitate