Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ După ce a pierdut…

VIDEO După ce a pierdut alegerile, Igor Dodon o felicită „preliminar” pe Maia Sandu: „Calm, totul va fi bine, noi știm ce trebuie să facem”

Președintele în exercițiu al Republicii Moldova, Igor Dodon, a făcut luni, 16 noiembrie, primele declarații pentru presă, după afișarea rezultatelor preliminare finale în urma scrutinului prezidențial.

Igor Dodon a pierdut alegerile prezidențiale în fața candidatei PAS, Maia Sandu.

Rezultatele preliminare finale arată că Maia Sandu a acumulat 57,75% (943.486) dintre voturi, iar Igor Dodon – 42,25% (690 139).

Declarațiile făcute de Igor Dodon:

„Alegerile s-au finalizat, eu vreau să felicit pe toți cetățenii Republicii Moldova că putem trage linia, ne calmăm și mergem mai departe. Rezultatele preliminare arată că oponenta mea este câștigătoare și vreau preliminar să o felicit cu acest lucru. Vreau să menționez că staff-ul nostru electoral a fixat mai multe încălcări fără precedent în acest scrutin prezidențial. Este vorba despre blocarea dreptului de vot pentru cetățenii care locuiesc în stânga Nistrului, este vorba despre transportarea alegătorilor în țările membre ale Uniunii Europene, este vorba despre implicarea prin diferite declarații ale unor oficiali și influențare a rezultatului votului. Eu pe parcursul acestei nopți am primit sute și mii de mesaje de la concetățenii noștri, nu doar din Republica Moldova, alegătorii mei care mă întreabă cu lacrimi, dar de ce să permitem celor care au fraudat alegerile și să nu contestăm. O felicit preventiv pe doamna Maia Sandu cu acest rezultat, dar sunt obligat să apărăm votul celor care au votat pentru mine prin toate căile legale, la CEC, judecată, Curtea Constituțională.
Eu vă îndemn la calm și liniște, categoric nu ne dăm la provocări. Eu o să vă spun dacă este nevoie. Mergem pe calea legală prevăzute expres de lege. În cazul în care instanțele vor confirma că totul a avut loc din punct de vedere legal, vom pune punct și la această campanie electorală. Nu trebuie să permitem destabilizarea situației. Știu că sunt doritori care vor să arunce țară într-o nouă criză politică. Vedeți că chiar dacă am multe întrebări am felicitat-o pe doamna Maia Sandu”, a declarat Dodon