Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Declarațiile PAS, după dialogul…

VIDEO Declarațiile PAS, după dialogul cu președinta R. Moldova: Prioritatea zero este gestionarea pandemiei, iar ulterior pregătirea pentru alegeri parlamentare anticipate

„Pledăm în continuare pentru organizarea alegerilor anticipate. Considerăm că aceasta este doleanța cetățenilor”. Declarația aparține deputaților Partidului Acțiune și Solidarite (PAS), care a fost făcută după întrevederea de marți, 16 martie, cu președinta R. Moldova, Maia Sandu. Totodată, deputații PAS susțin că prioritatea zero este gestionarea pandemiei, iar ulterior pregătirea pentru alegeri parlamentare anticipate. 

„Pledăm în continuare pentru organizarea alegerilor anticipate. Considerăm că aceasta este doleanța cetățenilor. Acest lucru a fost promis de politicieni în campania electorală și imediat după alegerile prezidențiale. Dincolo de alegerile parlamentare anticipate sigur că prioritatea principală este gestionarea crizei pandemice. Fiecare instituție, fie Guvernul, Președinția sau Parlamentul trebuie să-și aducă contribuția. Parlamentul poate și trebui să adopte decizii așa cum a mai făcut-o la solicitarea Guvernului. Acele decizii care se impun. (…) Tot Parlamentul este instituția care poate contribui la deblocarea asistenției financiare externe.

Prioritatea zero este gestionarea crizei pandemice și ulterior, în dependență de cum va fi gestionată, urmează să stabilim și să ne pregătim pentru alegerile anticipate. Potrivit experților cu care ne-am consultat, perioada favorabilă pentru organizarea alegerilor anticipate este vara”, a susținut Igor Grosu, președintele PAS.

Marți dimineață, 16 martie, la Președinție au încep rundele de consultări. Deputați din fracțiunile parlamentare din Legislativul de la Chișinău vor discuta cu președinta R. Moldova, Maia Sandu, despre situația politică din țară.

Până acum, șefa statului a avut întrevederi cu deputații Platformei DA, Partidului ȘOR, PRO Moldova, Partidului Democrat și Platformei DA. Pe agendă mai urmează consultările cu deputații PAS și PSRM.

Citește și: