Principală  —  IMPORTANTE   —   Deputații Pro Moldova susțin că…

Deputații Pro Moldova susțin că „au avut, cu adevărat, un dialog constructiv” cu șefa statului: „Noi vom susține un Guvern anti-criză”

După deputații Partidului Politic ȘOR, și deputații Pro Moldova au declarat marți că au avut un „dialog constructiv” cu președinta R. Moldova, Maia Sandu, în cadrul întrevederii desfășurată la Președinție.

Liderul fracțiunii parlamentare a Pro Moldova Andrian Candu a declarat după discuțiile cu șefa statului că în cadrul dialogului au fost discutate subiectele cu privire la situația pandemică și cu privire la situația politică din țară. Candu susține că „Pro Moldova s-a bucurat că președinta Sandu a mers pe calea comunicării”, dar și că partidul „înțelege viziunea președintei pentru anticipate și nu exclude ca anticipatele sunt soluția pentru schimbarea clasei politice”, însă, potrivit lui Candu, până atunci trebuie să fie învestit un Guvern anti-criză.

Suntem consecvenți, continuăm să credem că dacă e să se ajungă la alegeri anticipate, pe care le vedem ca o schimbare a clasei politice, trebuie să se ajungă ordonat. Noi suntem în criză pandemică, țara trebuie guvernată și trebuie guvernată bine până atunci. Am reiterat doamnei președintă că doar prin dialog putem să ajungem la un consens. Rezultatele acestui dialog trebuie să fie identificarea unui consens larg.

Situația pandemică – tendințele sunt grave și mai îngrijorătoare. Dacă se va merge la instituirea stării de urgență, aceasta trebuie instituită doar dacă se găsesc și soluții economice. Ne bucurăm ca doamna președintă a mers pe calea comunicării. Pro Moldova este disponibil pentru dialog și comunicare. Astăzi, cu adevărat, am avut un dialog, cu argumente și contraargumente. Noi înțelegem viziunea doamnei președință pentru anticipate și nu excludem ca anticipatele sunt soluția pentru schimbarea clasei politice, dar să faci asta pe timp de pandemie sună a genocid. Cu siguranță vom ajunge la alegeri, dar ideea e cum se va ajunge. Noi vom susține un Guvern anti-criză, care să vină cu o viziune clară, cu soluții anti-criză. Acum nu putem spune dacă vom susține sau nu candidatura Marianei Durleșteanu. Noi nici nu știm care este programul Marianei Durleșteanu, nu am avut nicio comunicare până acum. Noi suntem în opoziție, nu suntem în nicio majoritate, noi luam deciziile noastre”, a declarat Candu.

Înainte de întrevederea cu deputații Pro Moldova, Maia Sandu a discutat cu deputații Partidului Politic ȘOR. După dialogul cu președinta R. Moldova, deputații ȘOR au declarat că „le-au plăcut discuția cu Maia Sandu”.

Marți dimineață, la Președinție au încep rundele de consultări. Deputați din fracțiunile parlamentare din Legislativul de la Chișinău vor discuta cu președinta R. Moldova, Maia Sandu, despre situația politică din țară.

Programul consultărilor:

  • 09.00 – Partidul ȘOR
  • 10.00 – „Pro Moldova”
  • 11.00 – Partidul Democrat din Moldova
  • 13.00 – Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr”
  • 14.00 – Partidul Acțiune și Solidaritate
  • 15.00 – Partidul Socialiștilor din Republica Moldova