Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Platforma DA, după dialogul cu…

Platforma DA, după dialogul cu președinta R. Moldova: „Noi acum avem de ales între partea rea, foarte rea și extrem de rea”. Propunerea înaintată de către deputații fracțiunii

Deputații Platformei Demnitate și Adevăr susțin că în cadrul consultărilor purtate cu președinta R. Moldova, Maia Sandu, au prezentat și înaintat o foaie de parcurs în contextul actualei crize politice. Liderul fracțiunii parlamentare a Platformei DA, Alexandru Slusari, a declarat că în cadrul discuțiilor cu șefa statului „nu a auzit niciun cuvânt împotriva ideilor prezentate de către deputații formațiunii”.

În context, deputații Platformei DA susțin că acum parlamentarii din Legislativul de la Chișinău „au de ales între o situație rea, foarte rea sau extrem de rea”.

„Noi am fost foarte punctuali, foarte detaliați. Am răspuns la întrebările președintei. Am luat act de poziția dumneaei și așteptăm decizia președintei. (…) Noi nu am auzit niciun cuvânt împotriva ideii Platformei DA și a candidaturii Platformei DA la funcția de premier. Noi știm că socialiștii au mers prin păpușoi cu ȘOR-iștii. Nu văd de ce nu ar fi acceptată propunerea Platformei DA, noi ne-am asumat acest fapt. Noi suntem consecvenți. (…) Întrebarea de bază la noi e de unde luăm bani, cum aprobăm proiecte, rectificări la acorduri internaționale? Avem nevoie de un Guvern plenipotențiar”, a declarat deputatul.

Parlamentarul a mai declarat că, în contextul celor menționate, Platforma DA a propus o foaie de parcurs pe care să fie trecute principalele obiective ale noului Guvern, iar documentul, ulterior, să fie semnat de către deputații celor patru fracțiuni Platforma DA-PAS-PDM-PSRM.

„Noi am propus o foaie de parcurs și am discutat despre această foaie. Să fie trecute obiectivele principale ale acestui nou guvern, nu pot fi sute, ele trebuie să fie 3 – 4 obiective de bază. Ulterior, să fie declanșate alegerile anticipate – Parlamentul să nu adopte legi timp de 3 luni sau în 45 de zile să fie respinse două candidaturi. Această foaie să fie semnată de cele patru partide. Desigur că nu există încredere în socialiști. Noi acum nu avem de ales între partea bună sau foarte bună. Avem de ales între rea, foarte rea și extrem de rea. Propunerea Platformei DA este cea mai bună până acum”, a mai declarat Slusari.

Marți dimineață, 16 martie, la Președinție au încep rundele de consultări. Deputați din fracțiunile parlamentare din Legislativul de la Chișinău vor discuta cu președinta R. Moldova, Maia Sandu, despre situația politică din țară.

Până acum, șefa statului a avut întrevederi cu deputații Partidului ȘOR, PRO Moldova, Partidului Democrat și Platformei DA. Pe agendă mai urmează consultările cu deputații PAS și PSRM.

Citește și: