Principală  —  IMPORTANTE   —   Viceprim-ministrul Spînu anunță că a…

Viceprim-ministrul Spînu anunță că a fost semnat contractul de construcție a liniei electrice aeriene de 400 kV de transport a energiei electrice pe direcția Vulcănești – Chișinău

Foto: Guvernul R. Moldova/ Facebook

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), Andrei Spînu, anunță că vineri, 12 noiembrie, a fost semnat contractul de construcție a liniei electrice aeriene de 400 kV de transport a energiei electrice pe direcția Vulcănești – Chișinău.

„Documentul a fost semnat între Unitatea Consolidată pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Energeticii (UCIPE) şi compania indiană KEC International, desemnată câștigătoare a licitației internaționale. Este un proiect important pentru asigurarea securității energetice a țării noastre”, a spus ministrul într-o postare pe Telegram.

Anterior, fostul Cabinet de miniștri a aprobat instituirea Comisiei de cercetare prealabilă pentru declararea utilității publice de interes național a lucrărilor de construcție a liniei electrice aeriene de transport al energiei electrice Vulcănești–Chișinău și a stației Back-to-Back Vulcănești.

Proiectul prevedea construcția unei linii aeriene de transport a energiei electrice (LEA) de 400 kV și cu o lungime de aproximativ 158 km pe direcția Vulcănești–Chișinău, ce va traversa teritoriul a 35 de localități din 9 regiuni ale țării, inclusiv UTA Găgăuzia și municipiul  Chișinău.