Principală  —  IMPORTANTE   —   Primarul Capitalei Ion Ceban anunță…

Primarul Capitalei Ion Ceban anunță că lansează Mișcarea Alternativă Națională: „Au fost guvernări corupte, oligarhice, dar mai proastă guvernare R. Moldova nu a avut niciodată”

Primarul Capitalei Ion Ceban, ales pe listele PSRM, anunță că lansează Mișcarea Alternativă Națională (MAN) care, potrivit lui, va fi o alternativă a actualei guvernări. Deocamdată, Ceban nu a menționat însă dacă mișcarea pe care a lansat-o va fi înregistrată ca și partid politic. Declarațiile au fost făcute joi, 30 decembrie, de către Ion Ceban în cadrul unui briefing de presă.

Înainte de a anunța despre lansarea Mișcării Alternative Naționale Ceban a criticat și acuzat guvernarea „de lipsă de pregătire profesionistă”.

„La nivel național avem lipsă de pregătire profesionistă. Mesajele despre democrație și lupta cu corupția sunt un paravan al ilegalităților care se comit pentru preluarea instituțiilor în stat. Cu ce ne-am ales noi înscăunării acestei guvernări? Cu majorarea prețurilor la gaz. (…) Au fost guvernări corupte, oligarhice, dar mai proastă guvernare R. Moldova nu a avut niciodată. (…) Știu că toți așteaptă o alternativă care să-i unească pe toți, să construiască un viitor, să aibă grijă de oameni în primul rând și de interesele lor, o alternativă a lucrului făcut nu a vorbelor deșarte și a promisiunilor uitate show-urilor ieftine. Îmi pasă de ceea se întâmplă. Astăzi lansez Mișcarea Alternativă Națională, ideea îmi aparține, iar echipa îmi este alături pe parcursul acestor ani, care vor fi pașii vă voi anunța”, a declarat Ion Ceban.

În 2019, Ion Ceban, candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), a câștigat alegerile pentru Primăria Chișinău. Ceban l-a învins pe candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase, care a acumult 47,61%, cu un avantaj de 11 294 de voturi.