Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Podcast ZdCe. Pre-Vetting, decizii…

VIDEO Podcast ZdCe. Pre-Vetting, decizii și incizii în sistemul de justiție

Comisia Pre-Vetting, constituită în aprilie 2022, având rolul de a evalua integritatea candidaților la funcțiile de membri în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, iar ulterior – a celor ce vor să ajungă în cadrul Consiliului Superior al Procurorilor, a emis primele sale decizii.

Trei judecătoare au trecut cu succes evaluarea, dar întreaga procedură se desfășoară mai anevoios decât se anticipa. Care sunt motivele și în ce măsură este afectat întregul sistem judecătoresc, discutăm la Podcast ZdCe cu una dintre cei șase membri ai Comisiei Pre-Vetting, Nadejda Hriptievschi.

Podcast ZdCe poate fi ascultat pe Apple Podcasts, Google Podcasts, Overcast, Spotify (din afara R. Moldova) și privit pe canalul nostru de Youtube.

Noi nu avem dreptul să greșim. Dacă ne grăbim și am greșit la doi-trei oameni? Impactul acestei reforme nu va fi judecat după cât de repede noi am făcut evaluările, pentru că asta se va uita foarte rapid. Impactul îl vom vedea atunci când vom vedea cum noul CSM  va funcționa. Și aici e responsabilitatea ce mare pe noi. Când facem evaluările, suntem atenți și la integritatea etică, și la integritatea financiară, pentru că aceștia sunt oameni care trebuie să ia decizii”, a subliniat Nadejda Hriptievschi.

Podcast ZdCe este disponibil în format video pe canalul ZdG de pe youtube și audio pe principalele platforme de streaming: Anchor, Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Overcast, etc.