Principală  —  IMPORTANTE   —   Parlamentul a aprobat demisia deputatului…

Parlamentul a aprobat demisia deputatului PAS Igor Talmazan, după ce a fost numit în funcția de director al Serviciului Vamal

Igor Talmazan

Parlamentarii au aprobat în cadrul ședinței de joi, 7 octombrie, inițiativa legislativă privind demisia deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Igor Talmazan, după ce a fost numit în funcția de director al Serviciului Vamal.

„Se înaintează proiectul de hotărâre cu privire la demisia unui deputat în Parlament. Parlamentul adoptă prezenta hotărâre: art. 1: se ia act de cererea de demisie a deputatului în Parlament Igor Talmazan ales din partea Partidului Acțiune și Solidaritate. Art. 2: se declară vacant un mandat de deputat în Parlament care aparține Partidului Acțiune și Solidaritate”, a declarat președinta Comisiei numiri și imunități, Olesea Stamate.

Inițiativa legislativă privind demisia deputatului PAS a fost susținută de 60 de parlamentari. Un deputat s-a abținut de la vot.

Pe 4 octombrie curent, fără un anunț oficial, nici din partea Guvernului, nici din partea Serviciului Vamal, Igor Talmazan a confirmat pentru Ziarul de Gardă numirea în funcția de director al Serviciului Vamal. Igor Talmazan a precizat atunci pentru ZdG că ordinul de numire în funcție a fost semnat, pe 3 septembrie, dar că acesta intră în vigoare de luni, 6 septembrie. „Da, pot să vă confirm. Ordinul a fost semnat vineri, dar va intra în vigoare de luni. Astăzi încă nu reprezint Serviciul Vamal”, a precizat Igor Talmazan. Detalii aici.

Igor Talmazan a fost deputat în Parlament, ales pe listele PAS. El a fost al 34 în lista partidului la alegerile anticipate din iulie curent. Anterior, Talmazan a fost șeful Cabinetului Preşedintelui Fracţiunii parlamentare PAS din Parlamentul precedent, iar înainte de asta a fost șeful Corpului de Control al prim-ministrului, în perioada în care funcția era deținută de Maia Sandu, fosta lideră a PAS. Talmazan a fost, anterior, consilier municipal și reprezentant al Partidului Liberal, inclusiv în funcția de viceministru al Mediului sau în cea de șef al Inspectoratului Ecologic de Stat. 

Igor Talmazan raportează, în declarația de avere depusă la CEC pentru participarea la alegerile parlamentare din 11 iulie curent, venituri de aproape 300 de mii de lei pentru perioada 2019 – 2020. El declară și trei automobile, inclusiv un Kia Sportage, fabricat în 2014 și deținut din 2019 prin uzufruct. Un automobil l-a vândut în 2020, primind pentru el un avans de 30 de mii de lei. El deține și firma „SQS Group”, cu activități declarate în domeniul transportului rutier de mărfuri. 

Publicitate
Publicitate