Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Sesizare la CEC. Candidatul…

DOC Sesizare la CEC. Candidatul PAS la Orhei cere „declararea nulității rezultatelor” scrutinului în municipiu: „Fără fraudă și voturi cumpărate”

Sursa: PAS Orhei/Facebook

Sergiu Stanciu, candidatul PAS la Primăria municipiului Orhei, anunță marți seară, 7 noiembrie, că a depus o contestație la Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale municipiul Orhei nr. 25 și nr. 25/1 prin care cere „declararea nulității rezultatelor” scrutinului din 5 noiembrie în municipiu, având în vedere „multiplele încălcări care au influențat rezultatele alegerilor”.

„Fără fraudă și voturi cumpărate rezultatul ar fi fost altul! Cerem declararea nulității rezultatelor alegerilor desfășurate pe 5 noiembrie 2023, în municipiul Orhei. Având în vedere multiplele încălcări care au influențat rezultatele alegerilor. Noi ne-am lansat într-o luptă inegală, dar dreaptă. Am documentat mai multe cazuri și am depus sesizări la CEC, poliție, avem suficiente dovezi și argumente pentru ca acești concurenți să fie eliminați din cursă. Luptăm pentru Orhei!”, a spus el într-o postare pe Facebook.

Sursa foto: Sergiu Stanciu/ Facebook

Tatiana Cociu, candidată din partea Partidului Forța de Alternativă și Salvare a Moldovei a câștigat din primul tur alegerile pentru Primăria municipiului Orhei. Ea a luat 57,59% din voturi, potrivit datelor preliminare al Comisiei Electorale Centrale, după numărarea tuturor voturilor de la Orhei.

Pe locul al doilea s-a situat candidatul PAS, Sergiu Stanciu, cu 17%.

După excluderea din cursa electorală a candidaților Partidului „Șansă”, prin decizia Comisiei pentru Situații Excepționale, președintele formațiunii, Alexei Lungu, care candida la Orhei, și-a îndemnat simpatizanții să o voteze pe Tatiana Cociu.