Principală  —  IMPORTANTE   —   Ar putea candida Natalia Gavrilița…

Ar putea candida Natalia Gavrilița la Primăria Chișinău din partea PAS? Ce spune fosta prim-ministră

Fosta prim-ministră Natalia Gavrilița ar putea candida la funcția de primar al capitalei. Ea susține că în prezent membrii PAS analizează mai multe candidaturi pentru această funcție, menționând că „avem persoane care ar putea face o treabă mai bună decât se face acum în Chișinău”. Declarațiile fostei șefe a Cabinetului de miniștri au fost făcute joi seară, 23 martie, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8.

– Sunteți unul dintre candidații pe care îi ia în calcul PAS?

– Am discutat cu colegii despre mai multe candidaturi pentru această funcție.

– Inclusiv dvs.?

– Da!

„Noi ca și toate partidele care se pregătesc de campania electorală din toamnă, facem analize. Aici nu este vorba doar despre candidatura pentru Primăria Chișinău. Noi vorbim despre alegeri în toate localitățile țării. Suntem în toate raioanele în proces de identificare a candidaților. De asta și particip la aceste evenimente care încurajează femeile să fie candidate și, evident, că discutăm mai multe opțiuni pentru orașe, pentru municipiul Chișinău și, în general, pentru toată țara”, a declarat Natalia Gavrilița.

Fosta prim-ministră a menționat că în prezent ocupă funcția de prim-vicepreședintă a PAS și că în viitorul apropiat nu ia în calcul posibilitatea de a se muta în străinătate. De asemenea, Natalia Gavrilița ia în considerație anumite opțiuni în sectorul privat.

„Continui munca de partid (…). În același timp am invitații la conferințe internaționale să fac anumite lecții la universități în străinătate și continui să explorez posibilitățile pentru viitor (…)

Sunt mai multe opțiuni. Eu aș vrea să-mi urmez valorile, așa cum făcut-o tot timpul și să fac ceva care este cu impact pentru societate, pentru oameni, pentru Moldova (…). La moment nu explorez posibilitatea de a pleca din țară. Sunt aici, alături de echipa din partid (…)”, a spus Gavrilița.

Următoarele alegeri locale în ar urma să aibă loc pe 29 octombrie sau pe 5 noiembrie 2023.

Natalia Gavrilița și-a anunțat demisia din funcția de prim-ministră a R. Moldova, pe 10 februarie 2022, într-un briefing de presă.