Omul de Gardă: Natalia Moloşag

295-molosagNatalia Moloşag, avocată

Avocata publică Natalia Moloşag s-a lansat în aprilie 2009 într-o misiune foarte dificilă. Ea a fost prima care a reuşit să scoată din anonimat tinerele torturate la poliţie, acordându-le suport juridic şi moral şi încurajându-le la o luptă inegală cu un sistem poliţienesc şi judiciar atrocizat.

Timp de un an şi jumătate, Natalia merge alături de victimele sale în instanţele judiciare, articulând şi argumentând erorile poliţiştilor torţionari, în pofida ameninţărilor directe şi a pactizăriii sistemului împotriva victimelor.

Premiul «Omul de gardă» este instituit pentru a încuraja, a susţine şi a promova persoanele care, în condiţii inegale, dificile, periculoase, dau dovadă de insistenţă, determinare şi dedicaţie pentru promovarea adevărului şi dreptăţii. Premiul este instituit pentru a încuraja oamenii care rămân neobservaţi, luptând cu nedreptăţile, pentru binele şi viitorul oamenilor din R.Moldova, dar şi pentru a promova exemplul acestor persoane în societate. Premiile sunt înmânate în cadrul unor evenimente speciale organizate de ZdG.Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. Valentina Cușnir

  doar așa Oameni ca Natalia ne susțin prin judecăți. Demnitarii ne-au lăsat să fim umiliți în continuare de cei care ne-au bătut și omorît.
  Trebuie să cunoască mulți despre așa Oameni.
  E bine să știm și despre cei care au crescut și educat așa Oameni, de unde se trag.

 2. Valentina Cușnir

  și avocata mea este permanent amenințată și intimidată de torționarii mei petru corduneanu și dumitru rusu. Se numește Natalia Bayram.Chiar unii avocați cu stagiu mare îi zic: Unde te-ai băgat? Este un dosar politic!!!

 3. Valentina Cușnir

  mulțumesc colectivului Ziarului de Gardă care este alături de noi prin judecăți și scrie despre cele ce se întîmplă acolo. Alții nu se prea rup să vină.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *