Omul de Gardă: Ion Teleman

277-telemanProfesorul Ion Teleman din satul Iurceni, Nisporeni, este pe baricade din 1989, când s-a lansat Mişcarea de Eliberare Naţională.

Felul în care luptă pentru dreptate, modul în care trăieşte, felul în care a gestionat Primăria, acum câţiva ani, când era primar, este un model pentru cei care îl cunosc.

În aceste zile, Ion Teleman este ocupat de edificarea, la Iurceni, a monumentului marelui scriitor român Mihai Eminescu. Intenţionează să organizeze inaugurarea acestuia în ziua de 15 iunie, la 121 de ani de la stingerea pământească a poetului.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *