Omul de Gardă: Ion Paulencu

299-paulencoArtistul Ion Paulencu, pe lângă dedicaţia sa de zeci de ani scenei Teatrului de Operă şi Balet din Chişinău, are o viaţă consacrată în mod nedeclarat valorilor umane. Pe parcursul anilor a purtat de grijă folclorului românesc din Nordul Bucovinei, păstrând în sufletul său arta populară, unicul loc în care nu a putut fi distrusă.

Ioan Paulencu şi-a păstrat energia şi curajul de a apăra românismul alături de omenie pe tot parcursul vieţii. În vara curentă, aflând despre situaţia grea a sinistraţilor de lângă Prut, artistul a donat necondiţionat pensia sa, iniţiind şi o campanie în familia sa şi printre cunoscuţi, cu o motivare dezarmantă: “Oamenii care au împărţit cu mine dragostea lor ani la rând au ajuns la strâmtoare. Eu ştiu să cânt, dar ştiu să şi lăcrimez pentru poporul meu”.Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *