“Abramovici” de Moldova – într-un bloc sovietic la Chişinău

435-cerneatoviciPresa bulgară scrie tot mai mult despre cel mai râvnit burlac din R.Moldova, un multimilionar, care i-ar fi dăruit recent iubitei sale un pachet de acţiuni în “cea mai înaltă afacere din lume”, clădirea Burj Khalifa din Dubai, Emiratele Arabe Unite. Presa bulgară mai scrie că la Chişinău acesta ar fi vânat non-stop de către paparazzi, numeroşii bodyguarzi abia făcând faţă presiunilor publice de a comunica cu tânărul multimilionar. Este vorba de cetăţeanul R.Moldova Miroslav Cerneatovici, despre care ZdG a aflat că nu deţine niciun fel de averi în R.Moldova, fiind înscris împreună cu tatăl său într-un apartament la bloc din Chişinău.

Miroslav Cerneatovici, un tânăr din R. Moldova, de origine bulgar, a fost supranumit de presa bulgară “Abramovici din R. Moldova”, după ce i-ar fi dăruit iubitei sale din Bulgaria un pachet de acţiuni în valoare de 100 milioane de dolari la cea mai înaltă clădire din lume – Burj Khalifa din Dubai, Emiratele Arabe Unite.

Săptămâna trecută presa bulgară a mediatizat intens cadoul oferit de către Miroslav Cerneatovici iubitei sale Renata Nikolova, numită în unele surse media “Regina de Fier” a Bulgariei, care este şi directoare executivă la compania “Transins”, specializată în afaceri cu metale.

Ediţia electronică din Bulgaria Velingrad.com scrie că Miroslav Cerneatovici, “cel mai râvnit burlac din R. Moldova”, a apărut la premiera de lansare a cărţii Patriciei Kirilova de la Hotel Capital “Kempinski Zograph” din Sofia în compania iubitei sale Renata Nikolova. “Multimilionarul Cerneatovici este cel mai râvnit burlac din R. Moldova. La Chişinău, în oraşul natal, el se ascunde de paparazzi. Tabloidele discută frecvent despre croazierele lui de lux cu iahtul familiei sale, despre armata de bodyguarzi şi despre avionul său privat. El este directorul unei companii de vin, “Costavinex” SRL, din R. Moldova”, scrie Velingrad.

Multimilionarul moldovean, vedetă la Sofia

Presa bulgară l-a caracterizat pe Miroslav Cerneatovici ca fiind un tânăr bine educat, manierat şi cu un corp atletic. Ziarul “Standart News” scrie că burlacul multimilionar din R. Moldova a decis să câştige inima “Reginei de Fier” a Bulgariei cu un cadou costisitor. “Nikolova a făcut cunoştinţă cu Cerneatovici, numit şi Abramovici de Moldova, în această primăvară. Renata Nikolova a declarat că a intrat în posesia unui pachet de acţiuni în valoare de 100 milioane dolari la imensa clădire din Dubai – Burj Khalifa, asta după ce iubitul ei i-a făcut cadou pachetul de acţiuni”, scrie un alt ziar din Sofia.

Renata Nikolova are 24 de ani. Este director executiv la “Transins”, una dintre cele mai mari companii de metale uzate din Bulgaria, de aici i se trage şi eticheta de “Regina de Fier”. Un jurnalist bulgar a declarat pentru ZdG că Renata nu este o personalitate foarte populară şi prima sa apariţie în presă a fost acum un an şi jumătate. “Ea este de la Varna, fiica unui celebru om de afaceri, pe nume Nikolai Nikolov, care are o reputaţie proastă în societate. El a fost arestat şi judecat în 2008, iar în 2012 instanţa judiciară a emis o decizie de condamnare pentru răpiri şi crime. Renata a preluat conducerea afacerii acestuia cu metale. Aşa a apărut ea cu numele de “Regina de fier vechi”, pornind de la această afacere, dar şi de la aspectul ei fizic drăguţ”.

Jurnaliştii bulgari nu dezvăluie prea multe despre afacerile lui Miroslav Cerneatovici, declarând doar că se spune că este foarte bogat. “Este mai puţin cunoscut în Bulgaria. Este evident că el încearcă să se facă un personaj popular pe banii ei. Au apărut câteva articole în presă despre el, fiind numit cel mai căutat burlac din R. Moldova, care este proprietarul unei fabrici de vin din R. Moldova”, ne-a mai spus jurnalistul bulgar pentru ZdG.

“Abramovici de Moldova” locuieşte într-un apartament la bloc

Totodată, presa bulgară scrie că în ultima perioadă Renata îşi creează o imagine pozitivă. Compania “Transins” pe care o conduce va susţine prima campanie regională pentru a curăţa zona riverană a Mării Negre. Iniţiativa face parte din campania “Curăţarea Bulgariei pentru o zi”. Astfel, peste 20 de zone de coastă, care sunt administrate de concesionari sau de alte entităţi, vor fi curăţate de către voluntari. Iar compania “Transins” îi va premia pe toţi cei care se implică în respectiva campanie.

ZdG a încercat să afle mai multe despre Miroslav Cerneatovici, supranumit de către presa bulgară “Abramovici de Moldova”. Discuţiile noastre cu alţi jurnalişti din Moldova, dar şi cu persoane care cunosc elitele şi magnaţii de la Chişinău ne-au dezamăgit. Nimeni dintre persoanele influente din businessul din Moldova pe care le-am solicitat nu a declarat că ar cunoaşte aşa personaj. Nici revistele care promovează afacerile şi persoanele bogate nu au publicat deocamdată ceva despre Miroslav Cerneatovici. Nimeni nu a putut afirma că ar fi un personaj după care se înghesuie paparazzi, că ar fi îmbulzeală în jurul său prin Chişinău şi că ar fi păzit de reporteri de către bodyguarzi.

Multimilionar cazat la bloc

Potrivit unor date publice, Miroslav locuieşte împreună cu tatăl său într-un apartament la bloc, în sectorul Râşcani din Chişinău, pe bd. Moscovei 15/2. Potrivit Camerei Înregistrării de Stat, Miroslav Cerneatovici este acţionar la Compania de vinificaţie “FABSO” S.A. cu sediul în satul Sofia, r-l. Hânceşti. Am încercat să discutăm cu “burlacul milionar”, însă la fabrica din Sofia ne-au spus că nu-l cunosc. “El nu este director. Poate acţionar”, ne-a spus un angajat. Am sunat la Primăria satului Sofia, însă inginerul cadastral ne-a spus că nu cunoaşte un aşa personaj.

Totodată, presa din Bulgaria a scris că Miroslav ar fi directorul fabricii de vin “Costavinex” SRL. Potrivit Camerei Înregistrării de Stat, numele acestuia nu figurează în lista de administratori sau fondatori ai acestei firme. Firma bulgară “Vincom Bulgaria EOOD” deţine cota parte de 80 % din firma “Costavinex” SRL, iar alte 20 procente sunt înscrise pe numele lui Nicolae Curtoglo. ZdG a verificat dacă Miroslav Cerneatovici ar figura ca fondator la firma bulgară “Vincom Bulgaria EOOD”, însă datele oficiale indică că fondatorii acestei companii sunt doi cetăţeni bulgari, nu şi Cerneatovici.

În ultimele zile, presa bulgară a mai scris că Miroslav a planificat să plece cu Renata într-o vacanţă exotică pe o insulă îndepărtată cu avionul său privat, unde îi va cere mâna Renatei.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

5 comentarii

 1. bulgar

  Renata Nikolova a declarat că a intrat în posesia unui pachet de acţiuni în valoare de 100 milioane dolari la imensa clădire din Dubai — Burj Khalifa, asta după ce iubitul ei i-a făcut cadou pachetul de acţiuni
  si
  Este mai puţin cunoscut în Bulgaria. Este evident că el încearcă să se facă un personaj popular pe banii ei. Au apărut câteva articole în presă despre el, fiind numit cel mai căutat burlac din R. Moldova, care este proprietarul unei fabrici de vin din R. Moldova», ne-a mai spus jurnalistul bulgar pentru ZdG

  chiar nu mai inteleg nimic – el ia daruit 100 mln sau ea il ridica in slavi pe banii ei – jurnalistilor determinativa odata cine pe cine?

 2. ue

  lauda-ma gura, ca iti dau friptura, asa se prostesc unele fete dupa avere, dar…mai bine sarac si curat, buna intelegere si le faci pe toate, asa ca fetelor, nu alergati dupa avere, ci dupa omenie ca este mai presus

 3. neghina

  ei, ba…omenia vine dupa ce iti umpli buzunarele cu bani, pina atunci calci pe orice cap pentru a iesi din saracie…in asa caz omenia nu prea e de folos (adica educatia, bunele maniere)…parerea mea!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *