Tudor Panţâru pentru Parlamentul României

Tudor Panţâru, fost judecător la Chişinău şi judecător din partea R.Moldova la CEDO, actualmente încadrat la Curtea Constituţională din Bosnia şi Herzegovina, candidează pentru alegerile în Parlamentul României.

Titus Corlăţean, secretar al PSD, ne-a declarat marţi că Tudor Panţâru a fost aprobat pentru a candida la alegerile parlamentare din noiembrie din partea PSD. “Tudor Panţâru este foarte cunoscut comunităţii europene, pentru prestaţia sa profesională impecabilă,” a remarcat Corlăţean, adăugând că această candidatură a fost selectată reieşind şi din principiului votului uninominal care va fi aplicat în acest an în România. În baza acestui nou sistem, comunităţile româneşti din străinătate vor putea alege 4 deputaţi şi doi senatori. Zonele de vot au fost împărţite în două: statele UE şi Europa de Est cu Asia. “Tudor Panţâru a fost desemnat drept o candidatura a PSD pentru zona Europei de Est. Deci va putea fi votat de către toţi cetăţenii români cu drept de vot, stabiliţi nu doar în republica Moldova, ci şi în Ucraina, Rusia până în Asia,” a mai menţionat Corlăţean.

Tudor Panţâru este în prezent judecător la Curtea Constituţională a Bosniei şi Herţegovinei fiind delegat de CEDO, după ce în 2002 şi-a încheiat misiunea de judecător ale acestei instanţe europene din partea Moldovei. Panţâru a fost născut la Baraboi, Republica Moldova, şi, potrivit paginii web a Curţii Constituţionale din Bosnia şi Hreţegovina, din 2001 “s-a repatriat în România”. Anterior, în R.Moldova Panţâru a deţinut funcţiile de avocat, judecător, ambasador.

A.R.

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

11 comentarii

 1. pepino din australia

  mai ok suna irina succes la,la,la,la,lalaaaaaaaaa kgb !

  poate ca domn Pantaru e om bun de calitate si nevoie ,dar nuuuuuuuuuu si partidul ce la ,la ,la laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa selectat !

 2. Stati

  PSD este un partid de sorginte comunista al carui presedinte spiritual, Ion Iliescu, este scolit la Moscova. Acest partid nu s-a preocupat niciodata de soarta romanilor din Basarabia. Reprezentantul PSD, Pantaru, cu toate ca are calitati profesionale de netagaduit este o persoana ce va vota fortat cu acesti fosti comunisti in parlament. Mai mult chiar acesta nu stie exact situatia din Romania si a fost in slujba guvernului comunist de la Chisinau.

  Cu toate meritele profesionale ale domnului Pantaru, acesta va fi un soldatel de plumb in masina de vot PSD-ista. Pantaru este o personalitate in lumea juridica, specialist in drept international insa nu s-a confruntat cu problemele reale ale cetatenilor romani. Domnia s-a a stat intr-un loc caldut bine platit in forurile internationale. Dl panturu nu stie care sunt problemele reale si ce au nevoie romanii din basarabia. Daca domnul pantaru dorea sa se delimiteze de ideologia neo-cominista a PSD si Ion Iliescu, personaj nefast educat la Moscova, putea sa candideze independent. Prin inrolarea sa in armata de soldatei a lui Iliescu si Geoana, Pantaru accepta ideologia si modul lor de gandire.

 3. Azumix

  Si care e problema ta,ce daca e scolit la Moscova?Conteaza asta atat de mult,sau voi vreti sa conteze?!
  Calitatea invatzamantului rusesc e ff buna.Va place sau nu,trebuie sa acceptati ca,daca doresti sa fi disciplinat si sa ai si o pregatire profesionala buna,alegerea e Rusia.

  Daca nu va convine PSD,votati fratilor cu ,comunistii…..dar,sa nu va mai plangeti ca sunteti condusi de comunisti…voi ii alegeti,voi sa-i slujiti!

 4. Ion

  Pantaru n-are nici o treaba cu PSD. I-au propus sa candideze si a acceptat. PSD-ul a fost mai rapid decat alte partide de a-l pescui pe Pantaru. Comparat cu ceilalti doi candidati e un gigant printre pitici. Orice comentarii sunt de prisos. Ajunge sa citesti CV-urile candidatilor ca sa-ti dai seama.

 5. the51th

  Tudor Pantiru e un profesionist care intelege ca sustinerea unui partid e foarte importanta, nu conteaza ce partid e acela. Daca PSD-ul a fost mai istet si l-a ales pe Domnul Pantiru, trebuie sa fim bucurosi pentru el, pentru ca asa oameni chiar merita un loc in parlament pentru a reprezenta Romanii din Basarabia.
  Domnul Pantaru a trecut prin vremuri foarte grele, si stie foarte bine viata din R.Moldova, daca cititi presa din 2001-2002 va veti convinge ca el nu a avut o soarta usoara in fata comunistilor..dar cu toate acestea a demonstrat ca este un adevarat barbat, care stie sa stea pe picioare si a ajuns unde a ajuns – Judecator International, Judecator al Curtii Europene la Strasbourg, Presedinte al Camerei Speciale al Curtii Supreme din Kosovo etc.
  Nu poti vorbi despre acest om ca despre un soldatel de plubm, el demonstrand in nenumarate randuri (mai ales in functia de judecator) ca are sange rece si tine mult la Romanii din Basarabia.

 6. the51th

  Si in plus, Tudor Pantiru este cel mai potrivit om pentru solutionarea problemelor vizelor si cetateniei..el avand directa implicatie in domeniul dat.. fiind cel mai apropiat e ramura legislativa..

 7. mi mot

  pt. azumix.

  wrong friend ! nimanui nui mai place calitatea invazamantuli comunisto-stalinisto – criminalo , primitiv ,agresiv rusesc .

  chear si tinerii rusei criminale stiu asta inzeleg asta,de aceea si ei trec cum pot aaaaa studia engleza care cu adevarat este o pregatire profisionala cilivizata ca si dollaru in loc de rubla .

  limba rusa ,e buna si ff buna numai de sters la ku*,iar daca o vorghiti,opriti va ca poate pute !

 8. iurie ss

  mi mot!

  Sunt de acord, ca limba rusa e una bune… dar te rog frumos… invata sa scrii si tu romaneste…
  pt. azumix.

  wrong friend (nu stiu ce vrei sa spui… prieten gresit?!) ! nimanui nui (nu-i) mai place calitatea invazamantuli (invatamantului) comunisto-stalinisto — criminalo (trebuia sa se termine intr-un substantiv) , primitiv ,agresiv rusesc .

  chear (CHIAR) si tinerii rusei (Rusiei) criminale stiu asta inzeleg (inteleg) asta,de aceea si ei trec cum pot aaaaa studia engleza care cu adevarat este (care este cu adevarat) o pregatire profisionala (profesionala) cilivizata (civilizata) ca si dollaru (dolarul) in loc de rubla . – (Nu mai spun ca lipsesc o gramada de virguli)

  limba rusa ,e buna si ff buna numai de sters la ku*,iar daca o vorghiti,opriti va ca poate pute !

  Va rog frumos, cei care sunteti poligloti (vb mai multe limbi), incercati sa cunoasteti MACAR o limba corect de la A la Z, fie ea romana, rusa sau engleza…. Orice limba e buna si e frumoasa in felul ei. Eu sunt proRoman si voi vota cu corectitudinea si integrtitatea: PANTARU

 9. Sufletzelul

  Hai,sictir moshule!
  Nu stii ca asa se intampla cand te grabesti?
  Esti u ala perfect si nu a aflat nimeni?

 10. v.d. balti

  Toata lumea care-l cunoaste pe Tudor Pantiru, indeferent daca e adeptul lui sau nu, recunoaste ca dumnealui e un profesionist remarcabil, un om cu mintea clara si inmima fierbinte, un adevarat patriot al neamului nostru. Aceasta e principalul. Iar faptul ca Dumnelui e inainbtat de un partid conteaza mai putin. Fiecare partid din Romania ar fi vrut sa-l aiba pe T.Pantiru de partea lui, caci e cazul cind partidul (in cazul de fata PSD) se mindreste cu asta si nu invers. Desigur ar fi fost mai bine ca D-l Pantiru sa fi fost candidat independent, insa asta nu e principalul si nu se merita ca din cauza aceasta sa ratam o asa sansa de a-l alege – e cea mai buna candidatura pentru a reprezenta Romanii din Basarabia in parlamentul de la Bucuresti. In R.Moldova sunt multi demnitari cu inima mare, insa nu toti sunt pregatiti in asa masura pentru a activa in parlament.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *