Obrăznicia lui Rogozin în declaraţii

437-rogozinDmitri Rogozin, reprezentantul special al preşedintelui rus pentru Transnistria, a făcut mai multe declaraţii “obraznice” în timpul vizitelor sale oficiale la Chişinău şi Tiraspol.

 • “Energia este importantă, mai ales că vine iarna. Sper că nu veţi îngheţa!”
 • “Dacă R. Moldova va face o alianţă militară cu România, despre ce fel de menţinere a păcii la Nistru poate fi vorba? Dacă intraţi în NATO, vă zic la revedere. Singuri vă veţi semna verdictul, aşa cum a făcut Saakaşvili”. 
 • “Vreau să subliniez că în virajele ei europene serioase, Moldova nu trebuie să piardă vagoanele. Nu vă puteţi limita la informarea colegilor din Transnistria despre ceea ce se va întâmpla în noiembrie, la Vilnius, şi încotro se îndreaptă Republica Moldova”.
 • “Chemările spre unirea cu România, care vin de la Chişinău sunt lipsite de logică şi denotă o închipuire distorsionată a istoriei. Când cei 200 de ani de relaţii moldo-ruse sunt consideraţi drept ocupaţie, există cazuri de presiuni asupra limbii ruse, multe lucruri par a fi o ofensă directă. Pentru principiul de statalitate trebuie să lupţi şi dacă Moldova vrea să lupte, atunci statalitatea se va fortifica. Dacă apar idei de unire cu România, atunci, vrei nu vrei, Moldova va fi nevoită să accepte dorinţa Transnistriei de a avea o viaţă de sine stătătoare”.
 • “Militarii ruşi se vor afla aici atât timp cât va fi nevoie pentru ca republica să se întărească. Şi sub presiunea cuiva, noi de aici nu avem de gând să plecăm”.
 • “Dacă aşa-numitul noul guvern proeuropean de la Chişinău crede că poate, orbeşte, fără să se consulte cu poporul, şi mai ales cu Transnistria, să decidă cu privire la asocierea cu UE şi astfel să rupă relaţiile istorice cu Rusia, unde îşi au piaţa pentru produsele moldoveneşti, dar şi piaţa forţei de muncă, greşeşte amarnic”.
 • “Dacă autorităţile de la Chişinău vor alege această cale, trebuie să ţinem cont de faptul că summitul de la Vilinius nu este o aderare la UE, ci un antreu, unde pot fi ţinuţi încă o perioadă lungă de timp, iar între timp să fie învârtiţi pe degete până vor rupe toate relaţiile pe care le au. Şi în primul rând cu Federaţia Rusă”.
 • “De astăzi înainte, Moldova, în fiecare an, aşa să sărbătorească această zi importantă, care leagă Rusia şi R. Moldova, dar şi întreaga fostă Uniune Sovietică, cu ocazia Zilei Victoriei”.
 • “UE nu are nevoie de R. Moldova şi negocierile privind integrarea europeană constituie un război geo-politic împotriva Rusiei”.
 • “Acolo locuiesc circa 200 de mii de cetăţeni ruşi, care nu trebuie să se simtă ca pe o insulă, separaţi de lume şi de Rusia, cu care nu au frontieră comună. Acolo au avut loc, de-a lungul istoriei, lupte pentru patria noastră, iar noi nu trebuie să uităm acest lucru”.
 • “De la schimbul de declaraţii din presă am trecut la un dialog care presupune deschiderea unui astfel de consulat la Tiraspol. Nu cred că trebuie să apară întrebări legate de securitate, pentu că la Tiraspol lucrează un birou al OSCE. Consulatul nu este o ambasadă. Am înregistrat un progres enorm şi se vede lumina de la capătul tunelului”.
 • “Vă vor suci mâinile şi nu veţi putea acţiona. Voi ne spuneţi că v-aţi înţeles cu comisarul european să nu vă înroleze în armată, dar noi credem că această decizie poate fi schimbată în orice moment şi emisarul militar ar putea veni să vă ia cu arcanul la armată. Voi ne spuneţi că v-aţi înţeles, dar noi avem dubii”.
 • “Negocierile dintre Chişinău şi Tiraspol au intrat în impas, iar reintegrarea ţării este acum un scenariu ireal”.
Sinteză de RdG

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

 1. vlad

  RUSIA A AVUT parte de FECIORI CUMINȚI,asa ca Lomonosov,Țiolcovschi, Tolstoi,Soljenițin și mulți alții,dar ,din păcate, mai are și unul ca Rogozin…

 2. vlad

  Rusia a avut parte de feciori cuminți,așa ca Lomonosov,Țiolcovschi, Tolstoi,Soljenițin și mulți alții,dar,din păcate, mai are unul — Rogozin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *