7 Aprilie: Revoltă…

271-7aprilie-0Dimineaţa de 7 aprilie 2009 era însorită. Sute de oameni, după cum se înţeleseseră în ajun, au început să se adune în PMAN. Erau preconizate acţiuni paşnice de protest, împotriva alegerilor fraudate, care le asigurau comuniştilor încă cel puţin 4 ani de guvernare. În scurt timp, protestele paşnice au generat în acţiuni violente.

În dimineaţa zilei de 7 aprilie 2010, la un an de la acele evenimente, la Biserica “Sfânta Teodora de la Sihla” a fost oficiat un serviciu divin în memoria victimelor din 7 aprilie 2009. A urmat un miting comemorativ în faţa Parlamentului R. Moldova. O slujbă de pomenire a fost oficiată şi în PMAN, la locul în care poliţiştii l-au omorât pe Valeriu Boboc.

271-7aprilie-1

271-7aprilie-2 271-7aprilie-3
271-7aprilie-4 271-7aprilie-5
271-7aprilie-6

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. europa

    Vigilenta ne cere de-a lua in consideratie criza din Kargaztan. Oare Rusia este implicata acolo? Oare Rusia a inarmat manifestantii? Oare Rusia poate aplica aceeas metoda contra Moldovei? Oare Voronin se odihneste acum ori negociaza cu servicile secrete despre reluarea puterii in RM?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *