262 mil. de USD în Strada nr.23

260-hillary1Secretarul de Stat al SUA, Hillary Clinton, prezidează mâine şedinţa de semnare a Acordului Corporaţiei Provocările Mileniului, prin care R. Moldova îi este donată suma de 262 milioane de dolari pentru proiecte de eradicare a sărăciei, comunică Departamentul de Stat al SUA. R. Moldova va fi reprezentată la eveniment de premierul Vlad Filat.

Acest grant este preconizat pentru investiţii în infrastructura agricolă, în sistemele de irigare şi pentru construcţia drumurilor.

Consiliul director al Corporaţiei Provocările Mileniului, care aparţine Guvernului SUA, a aprobat, în noiembrie 2009, în baza acestui grant, un plan de dezvoltare economică pentru R. Moldova, cu o durată de 5 ani. În temeiul acestui plan, banii urmează să fie utilizaţi în fond pentru refacerea drumurilor şi a sistemelor de irigare.

Ceremonia de semnarea a Acordului va avea loc vineri, 22 ianuarie, la ora 12.30, în sala Benjamin Franklin a clădirii Departamentului de Stat al SUA din Washington. Autorităţile americane anunţă presa că jurnaliştii care intenţionează să fie prezenţi la acest eveniment trebuie să completeze şi să remită formularul de participare, în care se indică numele, funcţia, organizaţia, adresa de e-mail şi numărul permisului auto.

Cameramanii vor avea acces în sală începând cu ora 11.15, iar fotografii şi jurnaliştii – de la 12.00, intrarea pentru presă fiind din 23rd Street.

Miercuri, premierul Vlad Filat a avut o intrevedere cu Secretarul General al ONU, Ban Ki-Moon, invitându-l într-o vizită oficială la Chişinău. Filat a anunţat că R. Moldova şi-a înaintat candidatura pentru a obţine statutul de membru al Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, dat fiind interesul manifestat de noua conducere a R. Moldova faţă de consolidarea instiţutiilor democratice.

Din delegaţia care însoţeşte Primul ministru fac parte Iurie Leancă, Viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Valeriu Lazăr, Viceprim-minsitru, ministru al Economiei, Valeriu Cosarciuc, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Vlad Filat a avut o întrevedere şi cu Helen CLARK, administrator al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, secretar general adjunct ONU, totdată delegaţia Guvernului R. Moldova a participat la un mic dejun cu Secretarul de Stat al Carolinei de Nord Elaine MARSHALL, Generalul William E.INGRAM, Adjutant al Gărzii Naţionale a Carolinei de Nord.

În acelaşi timp, premierul s-a cu diaspora moldovenească din New York. În cadrul acesteia Filat a anunţat că se poartă negocieri referitor la prelungirea termenului de valabilitate a vizei de muncă în SUA pentru cetăţenii moldoveni de la 3 la 30 de luni.Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ardelean

    cand citesc mai sus nu-mi vine sa cred ca a-m scris eu.Eu sunt ardelean si nu pot scrie asa ceva…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *