Poştaşul meu – “un copil al lui Dumnezeu”

Olga Boldişor lucrează la Poşta Moldovei de 12 ani. Acum este angajată la Oficiul poştal nr. 1 din sectorul Centru. Deserveşte în jur de 200 de agenţi economici şi peste 11 case de locuit. Sprintenă şi delicată, e mereu zâmbitoare, de parcă nu oboseşte deloc.

A venit în această meserie deoarece trebuia să-şi achite contractul pentru studii. A studiat la Facultatea de Business şi Administrare şi şi-a susţinut teza de licenţă pe nota 10, dar a ales să rămână factor poştal. “Salariul este stabil şi la timp. Asta îmi permite să-mi planific cheltuielile pentru întreţinerea copiilor ”, spune Olga îngândurată.

Kant şi Kovaliov, la baza vieţii

Este pasionată de filosofie şi de psihologie. Îl citeşte pe Kant şi respectă modelele lui Kovaliov. Anume asta a ajutat-o să depăşească ruptura. Căsătoria ei a fost distrusă de viciul alcoolului. “Am născut al doilea copil. Pruncul avea o lună de la naştere, iar soţul, deşi îmi spunea deseori că nu va mai bea, nu înceta s-o facă. Nu-mi puteam permite ca micuţul, încă din faşă, să se deprindă cu mirosul de alcool. Am decis să divorţăm”, mărturiseşte Olga cu durere, dar pe o notă optimistă. Ea susţine că în fiecare întâmplare trebuie să vezi partea pozitivă. Astfel spun şi cei pe care îi deserveşte. “Este un copil al lui Dumnezeu. Deşi vine cu geanta plină de corespondenţă, le reuşeşte pe toate. Uneori am nevoie de produse, iar Olga mă ajută la procurarea lor. Oricând găseşte o vorbă bună, o alinare…”, spune  dna Bodorin, pensionară, care beneficiază de serviciile oficiului poştal de pe strada Bulgară.

12 ani pentru o carieră

Ceea ce o preocupă în prezent este susţinerea testului. Asta-i va permite să treacă la un alt nivel profesional. “Acum am 30 de ani. Următorii 12 ani trebuie să-i dedic carierei. Aşa scrie în cărţile pe care le citesc”, spune Olga şi adaugă că, din cauza acestei responsabilităţi în faţa testului, a renunţat la lectură. “Nu am timp să citesc şi simt un gol în suflet. Dar voi recupera după ce voi obţine postul de operator”, adaugă femeia. Cu toate că i se va reduce considerabil salariul, iar acesta contează pentru o mamă care-şi creşte copiii singură, ea zice că alegerea-i aparţine şi este sigură de ceea  ce face. Ba chiar şi colegele o susţin. Svetlana Golovina a fost economist-şef la Departamentul de Statistică, apoi, după pensionare, a venit să lucreze în calitate de poştaş. Despre Olga spune că “este omul cu care poţi discuta despre orice, poate fi un prieten şi un coleg adevărat. E o fată cumsecade şi cu suflet mare”.

Olga susţine că a călit-o restructurarea. Atunci când vroiai să mănânci, dar frigiderul era gol, iar o pereche de pantofi trebuia să-ţi servească pentru toate anotimpurile anului. Preferă critica, deoarece crede că oamenii sunt mai sinceri decât atunci când laudă.

La întrebarea “Unde te vezi peste 12 ani?” Olga răspunde fără să ezite: “Acolo unde consider că mi se vor realiza visele. Sunt sigură că voi reuşi, căci zilnic cred, zâmbesc şi depun efort.”

Aida COTRUŢĂ

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *