Iulian Ţurcanu: viaţa în paşi de dans

426-iulian1Şi-a dedicat viaţa artei dansului. El spune că un profesor este bun atunci când poate să ţină oamenii lângă el. Recent, şi-a realizat visul prin deschiderea propriei şcoli de dans “Black&White”.

Pasiunea pentru dans şi-a descoperit-o la vârsta de 9 ani, când tatăl său şi-a manifestat dorinţa ca fiul să poată invita o fată la dans, aceasta marcându-i viaţa. Iulian Ţurcanu este cel care a intrat în top 20 din cei 50 000 de dansatori la analogul emisiunii “So You Think You Can Dance”, “Танцуют всi”, din Ucraina.

Dansul este aerul pe care-l respiră, este viaţa sa momentan şi ocupaţia de care-şi leagă speranţele şi planurile de viitor. Deschiderea studioului i-a hotărât soarta. La prima lecţie de dans Iulian a realizat că aceasta este ceea ce-l reprezintă. Prima lui apariţie pe ringul de dans s-a produs la doar două luni de antrenament, şi deşi nu a intrat în finală, a reuşit să realizeze o performanţă deosebită. Din cele 150 de perechi, perechea lui a obţinut locul 12.

Toate momentele trăite pe scenă sunt remarcabile pentru el. Orice prestaţie scenică este ca şi prima sau ultima, anume prin aceasta, consideră el, se deosebeşte un dansator profesionist de un simplu amator de dans. Experienţa acumulată în baletul “Dansez Pentru Tine” din România l-a învăţat să tindă a fi un dansator universal, ajutându-l mult în calea spre succes. Coregrafia pentru Iulian înseamnă relaxare, înseamnă aerul de inspiraţie care îi permite să redea ideea şi liniştea sufletească prin dans, astfel încât şi ceilalţi să simtă ceea ce simte el. Prima experienţă în calitate de profesor de dans n-o va uita niciodată, avea mari emoţii şi frică să înveţe a dansa domnişoare mai mari decât el ca vârstă, dar a reuşit, regăsindu-se şi în această ocupaţie.

426-iulian2Deschiderea propriei şcoli de dans i-a adăugat responsabilităţi, solicitându-i mai multă disciplină şi organizare. Dar nu vrea ca aceasta să-i influenţeze relaţiile cu cei din jur, în special cu colectivul. “Pentru ei am rămas acelaşi”, susţine Iulian. Black&White – alb şi negru, culorile lui preferate, reflectă viaţa şi drumul pe care l-a parcurs până la deschiderea studioului, pentru că nu a fost simplu. “Au fost momente precum albul şi negrul, şi bune şi mai puţin bune, sunt ca Yin şi Yang, şi reprezintă diferenţa care ne uneşte şi care redă un tot întreg”, a remarcat Iulian. Diferenţa îi face pe oameni să se unească.

Şi-a promis să facă din “Black & White” cea mai performantă şcoală de dans din Chişinău, în care fiecare să se simtă confortabil şi comod, iar calitatea serviciilor prestate să fie la nivelul aşteptărilor. Consideră că va reuşi, pentru că are tot ce este nevoie: ambiţie, energie, profesionism, insistenţă.

În colaborarea şi munca cu persoanele din showbizul autohton apreciază oamenii de artă, dar nu pe cei care tind să facă bani din “artă”. Pentru realizarea visurilor este important să munceşti mult, de aceea îndeamnă persoanele cu ambiţii şi aspiraţii mari să nu renunţe niciodată, indiferent de situaţie şi de circumstanţe, ci să lupte, să meargă mai departe, deoarece greutăţile reprezintă cheia succesului. “Anume atunci când îţi este cel mai greu, eşti mai aproape de succes”, remarcă Iulian Ţurcanu – dansator, coregraf, iniţiator al şcolii de dans “Black&White” la vârsta de 24 ani.

Cristina Movilă, stagiară

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Riulet Viorel Teodor

    Ce afacere bproprie ,afacerea este a Elizavetei,pe care sper sa nu o abandoneze , el sa strecurat in familia ei ,numai pentru ca are bani, si ca sa-si realizeze visul,dar stiti cum fetele sint naive si cred in povesti cu print .In rest este o farsa pentru asi atinge scopurile. Timpul totul va scoate la iveala.

  2. Taisia ciobanu

    Viorel mii mila de tine cu cita invidie ai scris acasta fraza.Iulian este o persoana mai bine zis un om cu litera mare cu litera mare,credema ca am in de ajuns ani ca sa pot cunoaste oamenii ,sunt multumita soartei ca il cunosc si cu cea mai mare placere frecventez orele de dans.Referitor la afacere parintii Lizei au o singura fata si cui au sai transmita daca nu ei,Iulic e recunoscator adtfel Dna Galina si dl Vasile sau mai imbogatit si cu un fiu .Iulic nu asculta birfeli astai gura lumii si tu stii prea bine daca te vorbesc inseamna ca prezinti interes.Felicitari cu casatoria CASA DE PIATRA Va iubesc pe ambii .mii de pupici!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *