Un judecător şi un procuror şi-au construit case de lux pe stadionul unui liceu

Gheorghe Nogai, procuror şi candidat la funcţia de procuror general, Nicolae Gordilă, judecător la Curtea Supremă de Justiţie (CSJ), Ion Constandoglo, ex-viceministru al Educaţiei, şi Vasile Dombrov, vicedirectorul Liceului “Vasile Alecsandri”, şi-au construit case de milioane pe terenul de sport al unui liceu. Mai mult. Aceştia au acaparat ilegal şi un teren adiacent care aparţine Primăriei Chişinău. “Eu am luat câţiva metri de teren din parc. Când am făcut casă nu mi-a arătat nimeni că pe aici se poate sau nu…”, ne-a spus vicedirectorul Liceului “Vasile Alecsandri” din Chişinău.

Nicolae Gordilă este judecător la Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) şi unul dintre magistraţii vizaţi într-un dosar pe care, în 2012, R. Moldova l-a pierdut la CEDO. Cu un salariu lunar de aproximativ 8 mii de lei, judecătorul şi-a construit o casă de lux, cu două etaje şi mansardă, pe strada Stolniceni 34/3 din Chişinău, estimată de experţi imobiliari la circa 2 milioane de lei.

“Am avut apartament cu trei odăi în sectorul Râşcani. L-am vândut. Apoi am vândut un garaj şi apartamentul soacrei şi aşa mi-am construit casa. Cei care sunt gospodari şi vor, îşi construiesc casă, dar cei lenoşi şi invidioşi… Acestea sunt chestiile lor ca să se uite în curte la altcineva, sau prin borta cheii şi multe altele. Eu am procedat corect şi obiectiv”, ne-a spus judecătorul de la CSJ.

Terenul de sport a devenit stradă de lux

În declaraţiile sale pe venit, depuse în perioada 2008—2011, Nicolae Gordilă declară că deţine, împreună cu soţia şi persoanele aflate la întreţinere, o casă de locuit de 309 m. p., estimată la aproximativ 2 milioane de lei, o vilă în raionul Criuleni, două loturi de pământ în valoare de circa jumătate de milion de lei şi un automobil de model Honda CR-V în valoare de 96 mii de lei.

Magistratul, însă, nu a indicat în declaraţii şi încăperea de pe str. Armenească 73, unde soţia sa, Svetlana Gordilă, avocată de profesie, deţine cota 1/38 din actualul sediu al Baroului de Avocaţi a sect. Râşcani.

Pe strada Stolniceni 34 A din Chişinău este situat Liceul Teoretic “Vasile Alecsandri”. Daniela Vacarciuc, directoarea liceului, susţine că, anterior, instituţia şcolară deţinea un teren pentru sport, amplasat lângă sediul liceului, unde elevii jucau fotbal şi îşi desfăşurau activităţile din cadrul orelor de cultură fizică. “A existat un teren de sport unde copiii jucau fotbal şi se antrenau. Însă nu mai avem acel teren pentru că s-au construit câteva case acolo. Copiii noştri aleargă acum prin parcul “Valea Trandafirilor”, fiind expuşi riscului de a da peste tot felul de vagabonzi şi câini”, explică Daniela Vacarciuc.

“Am construit case ca să protejăm terenul de alunecări”

În anul 1998—1999, pe str. Stolniceni, lângă instituţia şcolară, Nicolae Gordilă, acum judecător CSJ, iar pe atunci judecător la Judecătoria Centru, Gheorghe Nogai, procuror, Ion Constandoglo, pe atunci viceministru al Educaţiei, şi Vasile Dombrov, vicedirectorul Liceului “Vasile Alecsandri”, au primit un teren de la Primăria Chişinău, pe care urmau să-şi construiască case de locuit. Aceştia şi-au ridicat locuinţele, fiecare casă fiind estimată de experţii imobiliari la preţuri de 2—3 milioane de lei.

Vasile Dombrov a fost mai mulţi ani director al Liceului “Vasile Alecsandri”. Actualmente deţine funcţia de vicedirector la aceeaşi instituţie. Dombrov ne-a explicat cum anume a reuşit, împreună cu vecinii săi din justiţie, să intre în posesia terenului de sport, apoi, în mod ilegal, să-şi dubleze suprafeţele, în perioada în care deţinea funcţia de director al acestui liceu.

“Aici, lângă liceu, a fost un teren de antrenament pentru cei care învăţau de şoferi. Apoi, terenul a devenit o gunoişte şi au început alunecări de teren. În 1998—1999, cei de la Direcţia generală învăţământ de la Primărie, mi-au spus: “Hai să-i facem un bine domnului viceministru al Educaţiei din acea perioadă şi mie, de asemenea, să-mi ofere un lot de pământ pentru că mă împac bine cu profesorii şi nu o să facă nimeni gălăgie. Apoi a primit pământ şi judecătorul Gordilă. Lângă el a primit teren şi procurorul Nogai, şi Nicolae Timofti, care, nu ştiu de ce, a vândut terenul respectiv. Ideea a fost să ne construim case în aşa mod, încât să protejăm terenul de alunecări”, susţine vicedirectorul Dombrov.

Gheorghe Nogai este procuror şi candidat la funcţia de procuror general. Potrivit declaraţiei pe venit pentru anul 2012, procurorul deţine trei case de locuit dintre care una – pe str. Stolniceni 34/4, un apartament la Chişinău, cinci loturi de teren în raionul Glodeni, un garaj şi un automobil de model Audi 100.

Vecinii din justiţie şi educaţie, acţionaţi în judecată

Pe când intra în posesia terenului de pe Stolniceni 34/4, Gheorghe Nogai deţinea funcţia de procuror de Ialoveni. Ulterior, acesta a mai activat în cadrul Procuraturii Generale (PG), în calitate de procuror pentru misiuni speciale şi, din 2007 până în prezent, este procuror la Procuratura Transporturi.

În 2012, Primăria Chişinău i-a atacat în instanţă pe toţi cei patru vecini de pe str. Stolniceni pentru că ar fi ocupat ilegal un teren. În cererea de chemare în judecată se arată că lotul de pământ ocupat ilegal face parte din terenul atribuit în folosinţă, prin decizia Primăriei Chişinău din 2 august 2001, pentru exploatare de către Liceul “Vasile Alecsandri”.

Totodată, în cerere se mai spune că cei patru vecini au ocupat ilegal un teren adiacent lotului de pământ pe care l-au primit în 1998—1999. “Terenul ocupat ilegal este împrejmuit cu un gard din beton şi piatră, amplasat neautorizat”, se mai arată în cererea de chemare în judecată, prin care se solicită demolarea construcţiilor edificate samavolnic şi eliberarea lotului de pământ.

Dosarul intentat la cererea Primăriei Chişinău, în care figurează numele procurorului Gheorghe Nogai, se află pe rol la Judecătoria Botanica, unde a fost înregistrat pe 09.07.2012. Am încercat să discutăm cu Nogai despre casa de milioane de pe str. Stolniceni 34/4 şi lotul de pământ însuşit ilegal, potrivit funcţionarilor Primăriei Chişinău. Acesta, însă, a refuzat să discute cu noi. “Documentaţi-vă! Eu nu am nicio problemă. O zi bună. Nu am timp să mă întâlnesc cu voi”, ne-a spus procurorul Gheorghe Nogai, candidat la funcţia de procuror general.

O locatară de lângă Liceul “Vasile Alecsandri” ne-a spus că procurorul, judecătorul, ex-viceministrul şi vicedirectorul liceului au avut şi iniţiativa de a bloca porţiunea de stradă care duce spre Parcul “Valea Trandafirilor”, unde e situată casa de locuit a lui Dombrov. “Când şi-au construit castele, au blocat şi strada. Vedeţi, aici se mai observă blocul de beton ridicat pentru a închide strada. Noi le-am spus că vor avea probleme şi s-au oprit. A fost şi procuratura pe aici, acum doi ani. Dar nu i-am mai văzut după aceea”, ne-a mai spus vecina.

“Am luat câţiva metri de teren din parc. Puţin…”

Casa de locuit a vicedirectorului Vasile Dombrov are trei etaje şi un garaj şi este păzită de trei câini de rasă. Acesta şi-a ridicat imobilul lângă Parcul “Valea Trandafirilor”. Dombrov susţine că terenul de pământ pe care şi-a construit locuinţa l-a privatizat şi deţine toate documentele în original, însă a recunoscut că a ocupat abuziv câţiva metri pătraţi de teren din parc. “Eu am luat câţiva metri de teren din parc. Puţin. Când am făcut casă, nu mi-a arătat nimeni că pe aici se poate sau nu. M-am condus după un gard care a existat cândva pe aici. Gardul care desparte liceul de casele noastre noi l-am înălţat din banii noştri. Este un gard ridicat ca să protejeze terenul de alunecări”, a mai afirmat Dombrov.

Întrebat dacă nu este deranjat de faptul că elevii liceului în care chiar dânsul activează în calitate de vicedirector nu beneficiază de un teren pentru sport, acesta ne-a răspuns că “un teren de fotbal nu ai unde face, dar în parc sunt atâtea terenuri… Terenul acesta nu dă nimic. Vezi, fă să fie totul bine. Scrieţi despre alte probleme din parc. Am înţeles că ai un elev cunoscut la noi. Familia Brega îi spune. Nu vă cunoaşteşţi? Ei bine, poate am înţeles eu greşit”, ne-a mai vorbit Dombrov.

“Treaba voastră. Voi o să răspundeţi”

În acelaşi context, Daniela Vacarciuc, directoarea Liceului “Vasile Alecsandri”, susţine că a făcut o solicitare la Primăria Chişinău, cerând ca instituţia pe care o gestionează să beneficieze de un teren pentru sport, dar că nu a primit niciun răspuns.

“Sunt directoare de liceu de la 15 decembrie 2011. Am adresat un demers Primăriei Chişinău, dar nu am primit niciun răspuns. Eu nu cunosc ce beneficii a avut liceul din faptul că a rămas fără terenul de sport. Din păcate, au fost persoane care au ştiut să beneficieze şi să deposedeze instituţia de terenul respectiv. Uitaţi-vă, lângă liceu, au fost construite două garduri de către persoanele care şi-au înălţat casele aici. Unul l-au ridicat chiar pe terenul nostru. Aici a fost şi un copac mare, care a fost tăiat, deoarece strica imaginea caselor. Nu se potrivea cu peisajul. Eu nu sunt invidioasă, după cum spun unii dintre cei care au case de locuit aici, însă lupt în continuare pentru drepturile elevilor de la acest liceu”, spune Daniela Vacarciuc.

Nicolae Gordilă, judecător la CSJ, a ţinut să menţioneze că deţine terenul legal şi că l-ar fi obţinut în urma unei înţelegeri cu Primăria Chişinău. “A fost o înţelegere cu primăria. Acolo nu a fost niciun teren de fotbal. A fost un teren pentru carting. Apoi, lumea ducea gunoiul acolo. Era un loc părăsit. Noi am scos vreo 16 maşini de gunoaie. Am curăţit terenul şi am discutat cu primăria să-l luăm în arendă şi să-l privatizăm ulterior. Aceasta a fost înţelegerea. Ştiu că suntem în judecată cu administraţia publică locală, dar nu cunosc multe detalii. Am angajat un avocat care participă în proces. Ne judecăm din cauza gardurilor. Eu am făcut un gard. Apoi vecinul a făcut un gard mai mare, după al meu. Eu le-am zis: treaba voastră. Voi o să răspundeţi”.

Gordilă: Nu mă uit în farfuria lui Nogai ce mănâncă

Întrebat de ZdG ce poziţie va lua în circumstanţele în care dosarul de la Judecătoria Botanica, în care figurează şi numele său, va ajunge la CSJ, magistratul ne-a spus că nu ar influenţa derularea procesului. “Este judecata. Nu mă implic în chestia asta. Dacă ajunge cazul la CSJ, nu ştiu cum voi proceda. Cred că o să mă retrag şi o să aibă loc un proces corect şi obiectiv. Dacă nu era înţelegere cu Primăria, mă rog… nu îmi este greu să retrag gardul. Asta nici nu mă încălzeşte şi nici nu mă răceşte. Aşa a fost înţelegerea cu Primăria”, ne-a mai spus Nicolae Gordilă.

Judecătorul de la CSJ spune că se împacă bine cu vecinul său, procurorul Gheorghe Nogai. “Cu domnul Nogai mă împac bine, ca vecin. Da ce am de împărţit? E frumoasă casă lui. Dar eu nu mă uit în curtea lui, nu mă uit în farfuria lui Nogai ce mănâncă acesta. Eu am făcut după posibilităţile mele”, a punctat magistratul. ZdG a încercat să ia legătura şi cu ex-viceministrul Educaţiei, Ion Constandoglo, dar nu l-am găsit acasă.

Anna Cernomaz, juristă la Primăria Chişinău, susţine că procesul de judecată în care figurează numele lui Nogai, Gordilă, Constandoglo şi Dombrov, în cazul lotului de pământ ocupat abuziv, se tărăgănează.

“Legal, ei deţin doar o parte din teren. Ulterior, au ocupat şi terenul adiacent, care urma să fie un teren de joacă sau de sport. Într-un final, ei şi-au dublat suprafaţa terenulului alocat legal. În judecată, noi suntem la etapa de aşteptare a unui răspuns de la Agenţia ecologică Chişinău, care trebuia să întocmească un proces-verbal de contravenţie, pe marginea ocupării abuzive a terenului. A trecut deja un an de când i-am sesizat, dar nu avem niciun răspuns. Am insistat la telefon, am insistat printr-o scrisoare oficială, dar tot nu am primit vreun răspuns. Dar eu mai aştept răspunsul de la Agenţie. Acest răspuns ar fi o probă destul de importantă pentru judecarea acestui litigiu”, ne-a explicat jurista Primăriei.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

41 comentarii

 1. Nic

  Cred ca a venit timpul sa cerem pedepsirea acestor “Slujbas” ai statului. De ce nu se gindesc ei ca repede va ajunje cutitul la os si cum au fost devastate cladirile parlamentuluisi presedintiei e posibil sa fie devastate casele hotilor din justitie si altor functionari ai statului. Eu nu doresc aceasta dar ma mira ipocrizia acestor functionari care n-au nimic omenesc in ei

 2. Crudu

  Asta-i prea din cale-afară… Măi, da judecătorii ăştea n-au obraz… Dar, poate a venit timpul să-i vânăm şi să le creem dosare ori să fie puşi la zid ca în China…

 3. observator

  Intr-o tara normala procurorii si judecatorii vizati anterior ar fi dat imediat demisia iar la noi n-am auzit sa se autosesizeze macar SIS,CNA,CNI,PG.Ah da,am uitat,ca sunt singuri cu pufusor pe botisor.De ce tac atunci ONG-urile?S-au ei es la conferinte de presa doar atunci cind trebue sa raporteze donatorilor externi pentru granturi oferite la proecte din care au folos doar ei nu si populatia.Unica esire e sa taxam politicienii la alegeri pentru ca nu vor sa introduca poligraful de sus in jos la toate organele de justitie si de control.

 4. ion

  Bravo.sa vada poporul cine papa bun si gras.(cum se fura gainele in sat si se muta hatul intre ve vecini tot asa fac si in oras)

 5. altavista

  Atît procurorul Nogai, cît şi judecătorul Gordilă cunoşteau tare bine conţinutul Legii învăţămîntului care interzice imperativ(categoric) retragerea bunurilor în alte scopuri decît pentru instruire de la instituţiile de învăţămînt. A se vedea în acest sens articolul 62 [Baza tehnico-materială a sistemului de învăţămînt], la alin. (5) !Se interzice înstrăinarea şi transmiterea edificiilor, construcţiilor şi terenurilor aferente, care aparţin instituţiilor de învăţămînt, în alte scopuri decît cele pentru instruire, educaţie şi luminare culturală”. http://lex.justice.md/index.php?action=view&view=doc&lang=1&id=311684 DEMISIA JUDECĂTORULUI ŞI PROCURORULUI este MINIMUL ce se IMPUNE! Iar vicedirectorul de liceu a comis o infracţiune (abuz în serviciu), nemaivorbind despre conflictul grav de interese! Trebuie achetat penal! Să vedem ce va face CNA şi CNI. Obrăznicia omenească nu are margini!

 6. matasaru2004

  … am vândut un garaj şi apartamentul soacrei…
  motivatie beton si populara a lui Gorila.Se vede cat de tare-si iubeste soacra si invers cat de mult soacra ine la ginere.Ce subterfugiu pt asemenea cazuri …de a da in curul soacre,oare ca soacra e cu fundul mai mare ?

 7. Nicolae

  Oamenii iştia nu mănâncă şi îşi construiesc “căsuţe”. Iaka pe cine trebuie de numit ministri ai economiei. Doar ei pot din salarii derizorii sa “zdrobească” aşa “căsuţe” cu gărduciane de 2 metri înălţime şi 1 grosime. Oamenii sunt “cinstiţi” nu se ciarta cu nimeni, nu i-au mită (doar mulţu mită) şi-şi trăiesc viaţa în linişte. Le place să traiască în Moldova. Dar dacă in Moldova mai sunt oameni sărăci, fug de necazuri în Europa la strins căpşune, pătlăgele. Apoi ei nu stiu cum să valorifice şansele pe care le dă guvernarea Moldovei. Si apoi, depinde cum ai învăţat, unde ai învăţat, ce profesie ai îmbrăţişat. Dacă ieşti procuror sau judecător banii vin la tine fără să vreai. Toţi te stimează, te felicită cu toate sărbătorile, îţi aduc cadouri, te invită în ospeţie, la baie, la odihnă din contul altora etc. Prost să fii să refuzi ceia ce îţi dau din toată inima. Sunt procurori şi judecători proşti care nu beneficiază de aceste mici secrete ale vieţii. Ei şi sunt cei invidioşi. Dar despre procurori şi judecători proşti nu scriu în gazete.

 8. Iuliana Samburschi (Miron)

  …daca si exista cineva care ar merita sa construiasca casa si sa se bucure de reusitele profesionala, la sigur acesta este Dl A. Dombrov. La cite generatii de copii el a crescut in Liceul nostru, fiind si eu o absolventa, si vrobersc de copii de la sate, din familii foarte vulnerabile, care nu aveau nici o sansa sa reuseasca in viata – casa aceasta este cel mai putin beneficiu care l-ar putea detine. Si sunt sigura ca la acest mesaj ar putea subscrie mie de absolventi ai liceului “V. Alexandri”, care doar datorita Dlui Dombrov au un spirit liber, si capacitati de a gindi, indiferent de ce “brainwashing” avem parte zi de zi. Asta suna mai mult ca reglari de conturi interne in liceu…

  Ceia ce tine de alti demnitari mentionati in articol, sunt de acord ca o ancheta de servicu ar fi indispensabila. Dar, Ve rog, nu incurcati “Piinea cu chiroanele”. Profesorii, si Dl Dombrov este un Profesor – merita 100 de case de genul asta, pentru atitea generatii crescute de ei.

 9. Catalina Racovita

  Dna Daniela Vacarciuc era profesoare de istorie in acest liceu, pe vremea cand Dl Dombrov era director…sunt sigura ca isi aminteste ca si pe atunci terenul adiacent era o mare groapa de gunoi…un adevarat pericol…adusa acolo de insasi locatarii de pe atunci din jurul liceului,iar plopii care erau la margine aveau peste 30 ani..
  Si sunt de acord ca pe Dl Dombrov nu trebuie de amestecat in aceeasi oala cu ceilalti, el intr-adevar a sustinut foarte mult elevii si sunt sigura ca daca este cineva care merita sa traiasca si sa-si creasca copiii in asa casa este Dumnealui.Este un om cu suflet mare si ar fi fost mai profesional din partea autorului articolului de a nu-l parafraza pentru ca cei care nu-i stiu manierele de a se expune intelege cu totul eronat cuvintele dansului.

 10. Colun

  Profesorii merită aşa case, dar problema e că din salariu nu ridici nici-un mic şopron, ori Dombrov a prins peştişorul de aur, sau are o mătuşă Tamara?

 11. Rodica

  Turnatura de zoaie…presarata cu multa-multa invidie…Asta-i latura preferata pe care moldoveanul nostru o papa cu mare drag si hapsinie, trevojindu-si tot mai tare si mai tare ulcerul care-l roade pe dinauntru…

 12. Mery,-adevrul pur si nimic mai mult!

  @ Iuliana samburschi( Miron) , Cătălina Racovita si Rodica. ( nu e exclus ca e una si aceias persoana, soția vre- unui din 4 cu case ilegitime)
  DESPRE CARE INVIDIE, ZOI … VORBITI ?
  VOI SUMTETI CRIMINALI NESIMTITI , PT CA TREBUIE SA ȘTIȚI CA :
  MULTI DIN CEI PLECAȚI PESTE HOTARE, CARE CÂȘTIGA LUNAR 1300€ , din care trimit acasă 1000€ curate, pot sa construiască o ASA casa muncind minimum 10 ani, iar pt a o conecta la servicii si a o aduce la condiții de trai e necesar 14-16 ani !
  DRAGII CONCETATENI, ACUMA CERETI DE LA CNA, CA EI , MAFIOTII SA SE JUSTIFICE,
  Acum inchipuiti-va câtă mita iau toți cei cu posturi publice,- SI DE CE SE ZBAT PT A LE OCUPA!
  PUTEREA ,- BAAANI SI MUUULTI DRAAACI ! Asta e!
  BRAVO ZDG!

 13. ion50

  victor (29 March 2013) :
  ion50, scriene-ne detalii, daca stii.-daka dumnata muncesti la zg-eu cred ca stii destul denspre jud botanica si ion druta personal, dar nu vrei sa dai informatia..DE CE -ei sunt sub SHEFU verde..

 14. Catalina Racovita

  Draga Mery, o persoana culta(si desteapta)ar ataca ideea care nu-i convine,nu persoana,dar cred ca acest(e) atribut(e) nu are nimic comun cu CRBL dvs.Si eu cat si sute de absolventi care fac share la aceasta stire sunt profund indignati de atitudinea nedreapta fata de profesorul nostru.Gasiti-va alte modalitati de a vomita ura si frustrarea, pe mine cel putin nu ma ating cu nimic.Obiectiv vorbind,s-a gasit un tap ispasitor, fiind cel mai mic pe scara ierarhica dintre toti ceilalti, ceea ce nu e drept.

 15. Iuliana Samburschi (Miron)

  @ Mery :)…. nu suntem aceiash persoana, sunt complet constienta ca nu am dereglari de pesonalitate, cum ar fi dublari, sau triplari 🙂 Sunt medic de specialitate, sotul meu este chirurg, si din kite imi dau seama eu sunt cea care subscriu cu numele meu adevarat, si nu cu un oarecare “nickname”, cu toate ca si unul frumos :)) “Mery”
  Back to the subject. Stiu foarte bine cum o duce lumea, si mai ales lumea de la sate, deoarece sunt aproape in fiecare zi alaturi de ei. Si, daca intradevar Va intereseaza situatia reala – Va invit la noi la birou, pentru a Va da mai multe detalii re la cum traiesc oamenii si cum leaga tei e curmei (adresa biroului: banulescu bodoni, 57/1, bir. 405, Organizatia Suedeza SOIR Moldova). Nu am vorbit de invidie, am vorbit doar de faptul ca gindirea si judecata “colectivista” ar trebui lasata odata, si cu judecata “cu hurta”. Dl Dombrov intradevar este persoana care merita sa construiasca 100 de case de genul asta.
  Si NU vorbesc iarashi de toti cei mentionati in articolul de mai sus. Pentru ca eu deasemenea lupt zi de zi cu coruptia. Dar cred ca ar fi bine, ca inainte de a judeca pe cineva, trebuie cel putin sa-ti dai straduinta sa analizezi. Si sa accepti ca mai sunt si alte pareri.

 16. zinika

  Dapoi c-a sa devii procuror la Kisinau-trebue dai mita-45 mii de euro.Iata asa mai frati si surori….

 17. silwiana

  Iuliana Samburschi (Miron) se vede ce carte ai facut tu la liceu de nu stii mcar cum se scrie corect Alecsandri!!!!! rusinea, rusinelor!!! si apoi nu-i A.Dombrov da vasile. am facut liceul acolo si nu ma baga in miile tale imaginare care ar subscrie mesajului tau. cea care merita este actualul directo, dar dombrov era un moracanos…la sigur cei doi l-au impins sa cedeze acel teren si l-au luatr si pe el in “dole” doar ca sa se primeasca “afacerea”. o casa in zona ceia costa nu saga!!! personal cred ca aceste averi trebuie confiscate sau demolate!

 18. pocemicika72

  Bravo ZdG!!! Ma rog mult pentru D-stra ca nu sa intample ce CEVA. Santeti o singura sursa de adevar in Moldova!

 19. Vera

  am fost in Albania în anul 2005 şi pe strădzile din Tirana erau mormane de materiale de cosntrucţie de la edifciile demolate, deoarece erau construite ilegal. am avut o stimă deosebită faţă de acel primar care cu adevărat pornise o luptă cu ilegalităţile. pentru Moldova este actuală această problemă. toate construcţiile ilegale să fie demolate, la sigur nu sunt construite din muncă. Chiar şi acel director care este atât de mult lăudat de o fostă elevă, care nu ştie corect cum se numeşte liceul în care a învăţat, de unde a luat atâţea bani, doar anume profesotii se plângeau că nu au ce mânca.Cât de proşti sunt că s-au făcut robi a unor bogăţii furate şi stau ca guzganii se tem de capcane, dar aceasta este inevitabil, oricum vor fi piedepsiţi, cel puţin de soartă.

 20. Catalina Racovita

  Mai ce va place sa numarati “kapica” la cei din jur…Daca ati focaliza atata energie la a va imbunatati situatia materiala, cred ca v-ati fi construit edificii si mai si! Si la noi pe strada sunt familii de profesori care au case mari si frumoase si cate 3-4 copii culti educati bine si fiecare cu unul-doua chiar serviciuri si numai ei stiu cum e sa muncesti o viata si sa faci credite peste credite ca sa poti sa traiesti asa cum si-au dorit.Sunt ei oare hoti sau criminali?
  Iar din cate am inteles terenurile sunt in legalitate si au fost alocate de primarie…iar casa de obicei isi ridica valoarea din cauza locului unde e amplasata, nu cat s-a investit in ea.

 21. eugen0926

  matarasu2004-dute si de invata a scrie corect si ai grija de curul soacrei tale si vezi sa nu ramii cu totul in el,esti un porc nesimtit care se gindeste intradevar cu curul dar nu cu capul, inainte de a face comentarii prostesti.

 22. eugen0926

  ma adresez catre autorul articolului dat deoarece il cunosc personal si il sfatui prieteneste sa analizeze bine fapta comisa si sa dezminta majoritatea informatiei prezentate in public,deoarece el duce grav in eroare opinia publica si ponegreste imaginea multor persoane nevinovate,care au nimerit sub comanda fabricarii unor asemenea fabule,astfel provocind pornirea unor discutii fara sens.Autorul este doar o marioneta sub influienta unei sume majore.Astfel apare intrebarea:cine este el? un catelus care latra cind ii dai cu banii pe la nas.Rusine,jurnalis de calitate inferioara.

 23. eugen0926

  zinika tu nici cu 100 de mii nu o sa devii procuror,doar stii ca viata ta e Albisoara.Iata asa mai mai farti si surori… 😉

 24. Vecinul lui Dombrov

  janea0926

  ti doare inima cand jurnalistii scriu despre averile tale si ale voastre, toti cei corupti, care ati luat mite toata viata ca sa va construiti castel sa aratati ca uite cum traieste maldovanul de gurdila, nogai sau mai ales dombrov.

  din ce bani si-au luat case mafiotii acestia si altii 98 % din sistemul judetitiei. intr-o tara corupta noi murim de foame. trebuie sa vindem la piata centrala varza ca sa reusim sa ne luam o bucatica de paine.

  dar judecatorii si procurorii sunt niste masinarii care fac justitie cum vor ei tat pentru mita. Jos Cooooruptilor !!!!!!!!!!
  JOS MAFIA !

  La dubala !

 25. Vecinul lui Dombrov

  Reforma in JUSTITIE este inevitabila intr-o tara corupta.

  Moldova tara saraca. Moldova tara corupta.

  Cine maqi poate face ordine intr- incalceala si mentalitate sovietica corupta ca in Moldova.

  Europenii nu au nevoie de corupti !

 26. vera

  Cine a “supt” mai bine poporul in RM: Voronin cu feciorul sau Oleg sau judecatorii, procurorii,avocatii, nemaivorbind de alti OLIGARHI?

  Cand o sa i se rstituie statului, din partea hotilor, cele furate – munca poporului adunata in bujet?

  Cat timp acei care nu ocupa functii de conducere o sa mai priveasca la castele hotilor inruditi – veniti la putere?

  E timpul sa luam o hotarire, dar lumea se teme de umbra ei! Atunci de ce ne-am dat votul, ca alesii poporului sa traiasca, iar alegetorii – noi, sa cersim? E normal asa cu asa conducere “democrata”?

 27. Sandu

  Atata timp cat acest paianjen abominabil, Mafia lui Plahotniuc, va functiona nestingherit, justitia-complice nu va reprezenta statul de drept, ci doar hatarul unui panglicar inveninat care le da tunuri de valuta forte. Altfel spus, functia de jurist sabotor, sforariile intru capatuiala si uneltirile pirotehnice ale oligarhului, bate Dreptatea si deontologia. Primii care ar trebui sa fie condamnati cu inchisoare ar trebui sa fie judecatorii si procurorii manevrati, sanajabili si pungasi! Sa nu mai zburde fericiti, ci sa plateasca cu varf si indesat pentru sentintele date pe spaga, mita si pile!

 28. Legendarus

  ..”.am vândut garajul, locuința soacrei,,…
  care din voi primul o să dea cu piatra?!!
  care-le din voi poate să-mi impută
  -poate aia care țara au vândut-o…?!!!

 29. radu

  FALS. PE terenurile ce aluneca este interzis de a da locuri pentru constructia caselor. Aceste persoane sunt prieteni cu mafia de la guvernarea primariei.Vai de capul copiilor educati de asa profesori-farisei, care vorbesc una si fac alta. Se stie foarte bine ,ca in MOLDOVA un functionar public cu salariul nu-si poate construi casa de mln. Deci in concluzie:aceste persoane sunt corupte ,au incalcat legea statului si primaria trebuie sa demoleze aceste case, ceea ce nu se va intimpla pina cind AIE si PCRM nu vor disparea de pe aren politica a Moldovei.

 30. Winston

  Radu:Salut. Nu fi asa de singur in ceea ce vrei sa spui,si celor de mai sus,propun sa ma contactezi in skype daca vrei sa stii cum totul este adevarat,si sa nu crezi ca jurnalistii stiu 100% despre totul,deoarece ei singur tot de sus se hranesc. skype meu ( gordila.a )

 31. steff

  Chiar daca excludem terenul din pret, constructia valoreaza mai la 100.000euro. Imaginez ca inafara de asta aceste persoane mai si maninca, mai merg la nunti si cumatrii… Adica mai si cheltuie lunar, de mediu, sa spunem vreo 3000 de lei. Salarii oficial pot sa aibla la 5-6 mii??? Cu 2000 restante iti faci asa casa din credite, no problem, doar daca il iai pe vreo 1000 de ani )))

 32. Dinu

  Stimaţi foşti absolvenţi ai şcolilor şi liceelor din RM care îşi iubesc la nesfîrşit profesorii şi directorii adjuncţi! Eu, copilul a doi profesori şcolari, vă declar categoric : salariul ambilor părinţi ne ajungea exact pentru pîine, sare şi încălţăminte! Legume, fructe şi lactate primeam de la buneii de la ţară GRATIS(rog să mă credeţi), iar haine purtam mai mult cusute şi împletite de mînuţele de aur ale mamei. Copuilărie ca a mea nu doresc nimănui – din macaroane cu brînză şi cartofi prăjiţi nu mai ieşeam ! Colegii plecau vara la mare cu familia, iar ai mei – la prăşit sfecla în Breansc- să cîştige nişte bani să întreţină 2 copii . Ce ştiţi voi despre viaţa unui profesor cinstiti care a fost educat într-o altă societate şi a lucrat într-o altă sistemă în care era ruşine să furi! Şi apoi ce să fure părinţii mei de la şcoală – cretă?

 33. Dinu

  Stimaţi foşti absolvenţi ai şcolilor şi liceelor din RM care îşi iubesc la nesfîrşit profesorii şi directorii adjuncţi! Eu, copilul a doi profesori şcolari, vă declar categoric : salariul ambilor părinţi ne ajungea exact pentru pîine, sare şi încălţăminte! Legume, fructe şi lactate primeam de la buneii de la ţară GRATIS(rog să mă credeţi), iar haine purtam mai mult cusute şi împletite de mînuţele de aur ale mamei. Copuilărie ca a mea nu doresc nimănui – din macaroane cu brînză şi cartofi prăjiţi nu mai ieşeam ! Colegii plecau vara la mare cu familia, iar ai mei – la prăşit sfecla în Breansc- să cîştige nişte bani să întreţină 2 copii . Ce ştiţi voi despre viaţa unui profesor cinstiti care a fost educat într-o altă societate şi a lucrat într-o altă sistemă în care era ruşine să furi! Şi apoi ce să fure părinţii mei de la şcoală – cretă? De asta nu cred în onestitatea dlui Dombrov şi în faptul că din umilul salariu pe care-l primea(primeşte) şi-a înălţat aşa casă, chir cu 10 credite (vă daţi seama ce sumă de credit îi acorda banca la văzul certificatului de salariu!!!). Dar admit posibilitatea că toţi foştii absolvenţi împreună cu familiile şi rudele lor au strîns o sumă mînă de la mînă şi i-au înmînat-o dlui director adjunct (sau fost director) , îngenunchind în faţa acestuia şi rugîndu-l umil să accepte mica recunoştinţă din partea foştilot discipoli! Bravo, bravo, bravo, aţi fost educaţi excelent de dl Dombrov, care a primit şi rezultatele acestei educaţii. Se vede că părinţii mei au însuşi rău pedagogia – că de la foştii absolvenţi primesc doar felicitări ilustrate sau prin telefon, buchete de flori şi poate vreo cutie de bomboane, da Dombrov … iaca aici chiar îl invidiez, n-am ce face!!!

 34. fost elev

  interesant ce mai scrieti fosti elevi))
  in ce an ati absolvit? aflati mai multe
  inclusiv si de la fosti profesori, ce are el de ascuns
  nu e asa dle director?

 35. ceinac ioana

  mdaaaaa….kred k nime nare dreptate,unu are bani sil sustine altu nici nu se poate cīc@ de foame,personal traiesc la tara am 2 copii lucrez contabil in satul vecin la 8 km merg pe jos zilnic nu am ce da la copii de mincare…mi se rupe inima de durere si ciuda pe mine ca am copii si nu ii pot intretine singura fara barbat. Care este solutia?

 36. iurie v,stiti,voi,care calailor din d.i.p.si penitenciare

  doamna ioana,deveniti procuror urgent…ori in cel mai rau caz..director de liceu,cu un judecator vecin…sa vedeti ce viata o sa duceti si dumneavoasta…si procurorul cu judecatorul vecini,doar sa doriti sa instrainati terenul de sport,in rest,domnii juristi organizeaza ei restul,,si casuta de vreo 2 milioane,si garaj cu masinuta..da..si neaparat trebuie sa fiti toti intre voi cumetri,..altfel nici mafia nu mai e mafie ca lumea..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *