Imaginea R. Moldova în 70 poloboace cu vin

Autorităţile au anunţat că în acest an ediţia “Zilei Naţionale a Vinului” se va desfăşura cu o amploare mult mai mare decât în anii precedenţi. Dăcă anterior această sărbătoare naţională a vinului dura doar o singură zi, în acest an evenimentul este preconizat pentru două zile (11—12 octombrie).

Această decizie a fost luată de o comisia republicană creată special pentru organizarea şi desfasurarea acestei sărbători. Asta ar însemna că, dacă în trecut, la o singură degustaţie s-au băut 34 de poloboace de vin, în acest an se vor bea aproape 70 de butoaie. Mai ales că alcoolul se oferă gratuit tuturor doritorilor. Încă din 2002 preşedintele Vladimir Voronin a calificat această acţiune drept una de promovare a imaginii R. Moldova. De atunci şi până în prezent au fost băuţi mii de litri de vin. Imaginea ţării? 2002—2008: comunişti la putere, salarii mai “mari” şi preţuri mai mari, pensii majorate, dar şi probleme mai multe, etc. Imaginea ţării? Fără o sărbătoare a cărţii, dar cu o sărbătoare care îl slăveşte pe Bahus, jumătate din numărul cetăţenilor, plecaţi peste hotare, şi o jumătate rămaşi în aşteptarea lor. Imaginea ţării? Rămâne pentru anul următor. E tema pentru acasă a viitorilor conducători.

Anastasia Nani

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *