Cine vrea alegeri anticipate?

Politicienii din fosta AIE se tot ameninţă reciproc cu alegerile anticipate. Fiecare speră că adversarul se va speria şi va ceda cât mai mult în cadrul negocierilor pentru parafarea unui nou acord de guvernare.

Deşi, în ultima perioadă, mai mulţi oameni politici au fost de acord că eventualele alegeri anticipate în R. Moldova nu vor schimba aproape deloc configuraţia actualului Parlament. Da, alegerile anticipate vor purifica Legislativul, vor scoate din ecuaţie “independenţii”, care acum sunt tocmai 9 şi care pot face unele jocuri, în lipsa unei majorităţi clare. Godea, Dodon, Mişin vor fi out.

În schimb, comuniştii, liberal-democraţii, democraţii şi liberalii vor accede sigur şi vor avea cam aceeaşi repartizare a mandatelor. Nu o spun eu, o spun majoritatea sondajelor din ultima perioadă. Oamenii, deşi dezamăgiţi de politica AIE, vor alege, aşa cum au ales şi în cadrul alegerilor pentru fotoliul de primar al capitalei, ca să voteze răul cel mai mic. Deci, cu ce ne-am trezi?

Tot cu PLDM, PD şi PL la masa de negocieri. Şi numărul de locuri în Parlament s-ar putea să fie în aceeaşi proporţie. E clar că PLDM nu va renunţa în ruptul capului la Filat, şi-l va înainta la una din funcţiile cheie în stat, cel mai probabil, tot la cea de premier. Având aceiaşi lideri, celelalte partide vor avea acelaşi comportament.

Deci, la ce bun alegerile anticipate? Doar ca să se cheltuie câteva zeci de milioane de lei şi să se piardă luni, dacă nu ani, din procesul de aderare a R. Moldova la UE? Sau doar ca să fie eliminaţi “independenţii”?


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

7 comentarii

 1. Deportatul

  – Cine vrea alegeri anticipate? De ce vrea?
  1. Pentru a avea mai mulţi deputaţi şi a reveni la guvernare / a-şi mări influenţa în guvernare
  2. PCRM – aceasta o dovedeşte şi acţiunile de ultima vreme. Pentru a reveni la Putere şi a scoate de pe scena imdependenţii “trădătorii din PCRM” (Dodon,…)
  3. PLDM – de a mări numărul deputaţilor PLDM, ani la rînd denigrînd pe Ghimpu, Lupu, Plahotniuc. (Filat şi-a făcut averea de multe milioane de Euro la fel de necinstit ca şi Plahotniuc). Filat şi declarase că va lupta să fie “Politicianul Nr 1”.
  – Ce vor cîştiga cetăcenii RM? Ce schimbări?
  1. În caz de alegeri anticipate – cheltueli din Bugetul Statului. Plus, minus cam aceleaş partide cu alt număr de deputaţi. Dacă va fi numit din nou Filat situaţia se va înrăutăţi şi mai mult;
  2. În caz de a fi şi mai departe Filat Prim-Mnistru, situaţia pentru cetăţeni se va înrăutăţi şi mai departe. Dupa 1,5 ani revin masiv la guvernare PCRM, Filat (PLDM) pierzînd
  – Care-i perspectiva, indiferent de alegeri anticipate sau ordinare peste 1,5 ani?
  În caz dacă jurnaliştii vor MANIPULA şi mai departe în favoarea politicienilor oligarhi “trei Vlazi” – Voronin, Filat, Plahotniuc, dar şi Lucinschii, fraţii Ţopa; dacă jurnaliştii-manipulatori nu vor conştientiza că acum li se arunca “osul de la masa oligarhilor” ei FAC RĂU CETĂŢENILOR, îşi fac rău ce părere rămâne despre dînşii şi că copii, nepoţii, rudele lor tot vor rămâne săraci – SCHIMBĂRI NU VOR FI

 2. Deportatul

  Care a fost scopul Declaraţiei lui Filat de pe 13 februarie de desfiinţarea AIE 2? Filat cu “mâinile curate” se luptă cu mafia. Oare nu de atunci Filat a dorit să spună că trebuie alegeri anticipate, doar cu “mafioţii” nu-i logic să faci AIE 3
  Depinde de Filat:
  – dacă Dl Filat, în interesul păstrării cursului UE, refuză să rămână Prim Ministru, atunci deblocarea crizei politice
  – dacă Filat insistă să rămână Prim-Ministru
  – – se formează nouă coaliţie PLDM+PCRM+”trădătorii din PCRM”;
  – – alegeri anticipate, sfîrşitul crizei politice începute de la Declaraţia de pe 13 februarie a lui Filat de desfiinţarea AIE 2

 3. Deportatul

  Acum făcînd conoştinţă cu rezultatul “TOP 50 cei mai influenţi politicieni ai lunii martie 2013” (http://www.politicon.md/images/stories/pdf/Prezentare%20TOP%2050%20-%20martie%202013.pdf)
  Am constatat că cel mai mult a avut de cîştigat Voronin de la Declaraţia lui Filat de pe 13 februarie de denunţarea Acordului de formarea AIE
  În ianuarie Voronin a fost pe locul 9-10. Dar în februarie şi martie ocupă locul 3.
  Totuş care a fost scopul Declaraţiei lui Filat de pe 13 februarie şi care vor fi consecinţile?

 4. Gheorghe

  De ce nu vreti sa intelegeti, nu nu mergeau treburile bine in AIE spre bine. Procuratura era in minile papusarului, judecatorii majoritatea corupti, in asa fel nu se putea face reforma justitiei. Ministrii se supuneau numai sefilor de partid care iau innaintat, bardac. Asa AIE nu era functionala. Trebuia de schimbat, de ameliorat situatia, de inlaturat ceia ce frineaza, ce incurca. Ca eczemplu daca cineva din soti da la divort, cred ca n-o sa spuneti n-o sa spuneti acela a distruns familia. Cum se putea de activat cind in AIE sa format o alianta, PL plus PD.

 5. Deportatul

  Gheorghe & CO proFilat
  Drept spui: – “Trebuia de schimbat, de ameliorat situatia, de inlaturat ceia ce frineaza, ce incurca” Ghimpu a propus formarea AIE 3 fără Filat Prim Ministru vinovat în inefecienţa Guvernului, pentru ameliorarea situaţiei.
  Filat ca Prim Ministru n-a schimbat situaţia economică, bunăstarea cetăţenilor spre bine. Mai bine să plece cu traiul la nevastă şi copii lui în Elveţia (Cetăţenii, din sărăcie, îşi lasă copii acasă în RM şi pleacă la muncă în Rusia)
  Filat n-a înţeles. Alianţă – este conlucrare, colaborare şi nu confruntare. Filat nici cînd veneau oaspeţi importanţi în RM (nu personal la Filat) nu dorea ca să fie împreună toţi colegii din AIE. Filat s-a poziţionat în opoziţie la conducerea “Moldova noastră”, PD, PL.. A denigrat pe toţi colegii din AIE, dorind să devină “Politicianul Nr 1”. Filat a dorit să fie ca Putin, ca Voronin, …
  “Hoţul strigă prinde-ţi hoţul”. Filat şi-a făcut avere fiind la “prihvatizare” bunurilor statului, a cetăţenilor. Averea lui Filat (Lucinschii, Voronin, Plahotniuc,…) este sărăcia cetăţenilor. Filat a “prihvatizat” clădirea de 10 000 m.p vizavi de Unicum cu 9 etaje, “din sticlă” cu 4,9 mln lei. Vezi: – http://www.timpul.md/articol/cladirea-ipteh-ii-aduce-premierului-filat-800-de-mii-de-dolari-pe-an-23472.html. Aceasta nu-i unica avere a lui Filat. Adica numai Plahotniuc e mafiot, dar Filat este cinstit, “cu mâinile curate”!? ZDG şi deputata PLDM M.Ciobanu în Parlament se revoltă că Donciu are casă de locuit cu 2 etaje, estemată de tocmai 5 mln. Lei (?), dar de casa IPTEH lui Filat, care îi aduce anual mai mult venit ca costul case de locuit a unei persoane, tac
  Cînd Ghimpu cerea ca Procuratura să revină PL, inclusiv şi Filat a fost împotrivă. Mulţi “independenţi” se revoltau împotriva Dlui Ghimpu. Ghimpu atunci a spus: -„AIE 2 va fi, dar de dreptate vom mai vedea”. Justiţia este a PLDM. Citeşte: – http://epresa.md/stirile-zilei/investigatie-cum-a-reusit-oleg-efrim-sa-faca-un-asemenea-salt-in-cariera-doar-in-citiva-ani
  Dacă Filat pe 13 februarie a spuc că nu mai poate din cauza mafiei, de ce deacuma nu mai are pretenzii lui Plahotniuc? Deacuma vra să guverneze cu Plahotniuc împreună.
  Filat prin Declaraţia din 13 februarie a destrus AIE. Filat nu-i pentru a conlucra în echipă
  Filat nu mai poate fi Prm Ministru. Dacă lui îi pasă de cetăţenii RM, doreşte să ne integrăm în UE trebuie să plece, să se ocupe cu bussinesul.
  Cu Filat în timpul războiului în cercetare e periculos să te duci. Arogant. Fără Demnitate naţională. Cum poţi trimite soldaţii noştri pe Piaţa Roşie să-i strigi lui Putin „URAAAAAA”, în timp ce Smirnov, Şevciuc îşi bat joc de copii din Tiraspol ce învaţă în limba română!?

  Jurnaliştii PLĂTIŢI şi RĂSPLĂTIŢI de Filat spală creerii cetăţenilor însărăciţi tot de Filat (Voronin, Lucinschii, Plahotniuc,…), lustruindu-le imajinea oligarhilor şi denigrîndul pe Ghimpu

  22 ani de MANIPULARE nu V-a învăţat încă nimica MINTE!?

 6. nicu

  Alegerile anticipate o sa ne arunce drept in….o sa fim de aceiasi tiapa cu tarile cele mai sarace din Africa.Noi si asa nu sintem departe de ei.Si ce atita Deportatul il aperi pe Ghimpu,si-i convingi pe toti ca-i bun,cinstit,el tot are proprietati,eri la stiri au aratat casa de pe S.Lazo in care el cu Chirtoaca detin cite un apartament de 150 m2.Casa-i de elita.Si am inteles ca are si benzinarii.De unde ale au?Din munca cinstita in fruntea tarii evident.Si eu vreau asa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *