“Mademoiselle chante le Blues” a fost la Chişinău

289-kaasDeşi nu a ştiut prea multe despre R. Moldova până la recenta sa sosire la Chişinău, Patricia Kaas a auzit despre protestele din aprilie. Despre acest lucru, Patricia a recunoscut într-o declaraţie făcută pentru reporterii ZdG în chiar ziua concertului, pe 22 mai. Renumita interpretă, numită şi „mademoiselle chante le Blues” (n.r. – “Domnişoara cântă blues”), s-a aflat la Chişinău pentru prima oară, pentru a promova noul său album “Kabaret”. La 22 mai ea a susţinut un concert la Palatul Naţional, unde a interpretat piese din proaspătul său album, precum şi piese mai vechi, dar celebre.

“Kabaret”, noul album al Patriciei Kaas, este promovat în prezent în cadrul unui turneu mondial, care a început în noiembrie 2008. “Albumul ‘Kabaret’, ca şi concertele prin intermediul cărora este promovat, este dedicat femeii anilor 30”, a declarat Patricia Kaas la conferinţa de presă din ajunul concertului. “Vreau să duc la bun sfârşit turneul, care va număra peste o sută de concerte în diferite ţări, şi apoi voi lua o mică vacanţă, ca să mă odihnesc”, a spus interpreta. “Totuşi cel mai mare ‘examen’ va fi, cred, concertul pe care îl voi susţine, pentru prima dată, în oraşul natal Forbach, din regiunea Loraine, Franţa”, a mai adăugat ea.

Patricia Kaas a declarat că Eurovision nu a fost o pistă de promovare a albumului, aşa cum se vorbeşte. “Kabaret” a apărut cu mult înainte de acest concurs”, a comentat Patricia Kaas. Întrebată despre prestaţia sa la Eurovision şi locul opt pe care l-a luat la concurs, vedeta spune că este decepţionată de rezultate. “Acest rezultat nu-mi schimbă cu nimic cariera. Timp de 20 de ani am dus muzica mea în diverse ţări. Era important să fiu la Eurovision, să reprezint ţara mea”, a spus Patricia Kaas. La concursul de la Moscova Patricia Kass a interpretat piesa “Et s’il fallait le faire” (n.r. “Şi dacă ar trebui s-o facem”).

Patricia Kaas, născută pe 5 decembrie 1966, în oraşul Forbach, este una dintre cele mai de succes cântăreţe franceze din lume. Din punct de vedere al stilului, muzica ei nu se încadrează în genul şansonetelor franţuzeşti clasice, fiind un amestec de pop, jazz şi şansonete. Până în prezent Kaas a vândut peste 16 milioane de discuri pe plan mondial.

ZdG

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *